Liha-makaronilaatikko
Liha-makaronilaatikko on kotiruokien kunkku. Se maistuu vauvasta vaariin. Poimi tästä helppo makaronilaatikon ohje, isosta vuoallisesta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Liha-makaronilaatikko
- 400 g makaronia
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
Munamaito
- 3 kananmunaa
- 6 dl täysmaitoa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Päälle
- 2 dl emmentaalijuustoraastetta
Valmistusohje
Liha-makaronilaatikko tehdään helposti näin:
- Kuumenna uuni 175-asteeseen.
- Keitä 400 grammaa makaroneja suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta siivilässä ja siirrä suureen uunivuokaan odottamaan
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla yksi ruokalusikallinen öljyä. Ruskista 400 grammaa jauhelihaa. Lisää sipuli ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta yhdellä teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla teelusikallisella mustapippuria. Siirrä jauheliha-sipuliseos uunivuokaan makaronien joukkoon.
- Valmista munamaito. Riko kolmen kananmunan rakenne rikki, sekoita joukkoon kuusi desilitraa täysmaitoa, puoli teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista mustapippuria. Kaada munamaito uunivuokaan. Ripottele pintaan juustoraaste.
- Paista liha-makaronilaatikko uunin alatasolla 45-60 minuuttia.
- Tarjoa liha-makaronilaatikko raikkaan salaatin kanssa. Älä unohda ketsuppia! Etikkapunajuuriviipaleet antavat kivan lisän laatikolle.
Lue myös: Makaronilaatikko ilman lihaa – 4 x kasvismakaronilaatikko
Lue myös Anna.fi: Ricotta-pastavuoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Liha-makaronilaatikko