Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Liha-makaronilaatikko

Liha-makaronilaatikko on kotiruokien kunkku. Se maistuu vauvasta vaariin. Poimi tästä helppo makaronilaatikon ohje, isosta vuoallisesta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Liha-makaronilaatikko

  • 400 g makaronia
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä

Munamaito

  • 3 kananmunaa
  • 6 dl täysmaitoa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Päälle

  • 2 dl emmentaalijuustoraastetta

Valmistusohje

Liha-makaronilaatikko tehdään helposti näin:

  1. Kuumenna uuni 175-asteeseen.
  2. Keitä 400 grammaa makaroneja suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Valuta siivilässä ja siirrä suureen uunivuokaan odottamaan
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla yksi ruokalusikallinen öljyä. Ruskista 400 grammaa jauhelihaa. Lisää sipuli ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta yhdellä teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla teelusikallisella mustapippuria. Siirrä jauheliha-sipuliseos uunivuokaan makaronien joukkoon.
  4. Valmista munamaito. Riko kolmen kananmunan rakenne rikki, sekoita joukkoon kuusi desilitraa täysmaitoa, puoli teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista mustapippuria. Kaada munamaito uunivuokaan. Ripottele pintaan juustoraaste.
  5. Paista liha-makaronilaatikko uunin alatasolla 45-60 minuuttia.
  6. Tarjoa liha-makaronilaatikko raikkaan salaatin kanssa. Älä unohda ketsuppia! Etikkapunajuuriviipaleet antavat kivan lisän laatikolle.

Lue myös: Makaronilaatikko ilman lihaa – 4 x kasvismakaronilaatikko

Lue myös Anna.fi: Ricotta-pastavuoka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Liha-makaronilaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.