Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lihafondue

Lihafondue on hauskaa ja herkullista seurusteluruokaa, jossa kukaan ei jumita keittiössä kokkaillen. Seurue istuu keittimen ympärillä ja jokainen paistaa kiehuvassa öljyssä omat lihapalansa ja nauttii ne erilaisten kastikkeiden kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lihafondue

  • 600 g naudan sisäfileetä, porsaan fileetä tai broilerin rintafileetä pieniksi kuutioiksi leikattuna

Paistaminen

  • 1 l rypsiöljyä

Lisäksi

  • 2 dl valkosipuli- tai chilimajoneesia tai kermaviilipohjaista dippikastiketta
  • 100 g kokonaisia herkkusieniä
  • 1 paprika paloiteltuna
  • 1 kesäkurpitsa paloiteltuna

Valmistusohje

Lihafondue tehdään helposti näin:

  1. Leikkaa 600 grammaa lihaa (esim. luuton naudan sisäfilee, porsaanpaisti tai broilerin rintafilee) parin sentin kuutioiksi.
  2. Kuumenna yksi litra  rypsiöljyä liedellä 180 asteeseen paksupohjaisessa kattilassa tai fonduepadassa. Tarkista lämpö mittarilla tai tiputa öljyyn leivänpala. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu noin minuutissa.
  3. Siirrä öljy fonduepataan ja nosta pataliekin tai muun lämmönlähteen päälle pöydän keskelle. Varaa jokaiselle ruokailijalle oma, pitkävartinen fonduehaarukka. Pujota siihen yksi lihapala kerrallaan, upota öljyyn ja anna kypsyä 1–2 minuuttia, kunnes liha on kypsää.
  4. Nauti lihafondue erilaisten kastikkeiden kanssa. Halutessasi voit asettaa tarjolle myös paloiteltuja kasviksia, kuten paprikaa ja kesäkurpitsaa sekä kokonaisia herkkusieniä.

Lue myös: Vieraita tulossa ja et tiedä mitä tarjota? Tee takuuvarma juustoherkku, jonka valmistus ei voi mennä pieleen

Lue myös Anna.fi: Fonduen ääressä ruoka valmistuu seurustellen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lihafondue

Sinun täytyy kommentoidaksesi.