Lihafondue
Lihafondue on hauskaa ja herkullista seurusteluruokaa, jossa kukaan ei jumita keittiössä kokkaillen. Seurue istuu keittimen ympärillä ja jokainen paistaa kiehuvassa öljyssä omat lihapalansa ja nauttii ne erilaisten kastikkeiden kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Lihafondue
- 600 g naudan sisäfileetä, porsaan fileetä tai broilerin rintafileetä pieniksi kuutioiksi leikattuna
Paistaminen
- 1 l rypsiöljyä
Lisäksi
- 2 dl valkosipuli- tai chilimajoneesia tai kermaviilipohjaista dippikastiketta
- 100 g kokonaisia herkkusieniä
- 1 paprika paloiteltuna
- 1 kesäkurpitsa paloiteltuna
Valmistusohje
Lihafondue tehdään helposti näin:
- Leikkaa 600 grammaa lihaa (esim. luuton naudan sisäfilee, porsaanpaisti tai broilerin rintafilee) parin sentin kuutioiksi.
- Kuumenna yksi litra rypsiöljyä liedellä 180 asteeseen paksupohjaisessa kattilassa tai fonduepadassa. Tarkista lämpö mittarilla tai tiputa öljyyn leivänpala. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu noin minuutissa.
- Siirrä öljy fonduepataan ja nosta pataliekin tai muun lämmönlähteen päälle pöydän keskelle. Varaa jokaiselle ruokailijalle oma, pitkävartinen fonduehaarukka. Pujota siihen yksi lihapala kerrallaan, upota öljyyn ja anna kypsyä 1–2 minuuttia, kunnes liha on kypsää.
- Nauti lihafondue erilaisten kastikkeiden kanssa. Halutessasi voit asettaa tarjolle myös paloiteltuja kasviksia, kuten paprikaa ja kesäkurpitsaa sekä kokonaisia herkkusieniä.
Lue myös Anna.fi: Fonduen ääressä ruoka valmistuu seurustellen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lihafondue