Reseptit
yli 60 min
10

Lihaliemi

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 kg uista naudan tai hirvenlihaa, kuten ossobuccoa, etuselkää, kylkeä, rintaa tai häränhäntiä
vettä
½ juuriselleriä
4 porkkanaa
palsternakka
3 juuripersiljaa (juures)
½ lanttua
2 sipulia
6 valkosipulinkynttä
2 rkl suolaa
10 10 mustapippuria
10 valkopippuria
10 maustepippuria
3 laakerinlehteä
2 timjaminoksaa
1 nippu persiljaa
(tilkka sherryä tai madeiraa)

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuivaa lihapalat. Pane ne kattilaan ja lisää vettä sen verran, että lihapalat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpötila hiljalleen poreilevaksi ja kuori pinnalle kertyvä valkuaisvaahto.

2. Lisää kuoritut juurekset, mausteet ja persiljan varret. Keitä hiljalleen noin 1,5 tuntia.

3. Siivilöi liemi. Irrota lihat luista ja leikkaa juurekset paksuhkoiksi viipaleiksi, joista voi ottaa pienellä muotilla jouluisia kuvioita. Voit myös tehdä juureksista kuutioita tai suikaleita. Käytä keitetty liha lihapasteijoihin.

4. Ota tarvittava määrä lientä joulupöydän alkukeitoksi ja pakasta loput. Tarjoa lihaliemi juurespalojen ja silputun persiljan kanssa.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lihaliemi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X