
Lihapasteijat
Lihapasteijat leivotaan itse tehdystä taikinasta ja täytetään liha-riisi-kananmunaseoksella. Kiireisissä hetkissä voi hyvin napata valmistaikinan nopeuttamaan pasteijoiden leipomista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Lihapasteijat, taikina
- 5 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 1 rkl vaaleaa siirappia
- 1 ½ dl rypsiöljyä
- 1 rkl suolaa
- noin 12 dl hiivaleipäjauhoja
Lihapasteijat, täyte
- 500 g keitettyä lihaa
- 1 dl tummaa riisiä
- 5 dl lihalientä
- 3 kananmunaa
- ¼ tl mauste- tai valkopippuria
Lihapasteijat, voitelu
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Lihapasteijat leivotaan helposti näin:
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.
2. Silppua liha suikaleiksi ja keitä riisit lihaliemessä. Keitä kananmunia 10 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä, kuori ja silppua. Sekoita täyteainekset.
3. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla, pienellä lautasella tai isolla kupilla pyöreitä taikinalevyjä. Lusikoi täytettä taikina pohjille, kostuta reunat vedellä ja ummista pasteijat puolikuun muotoon.
4. Kohota pasteijoita hetki ja voitele kananmunalla. Paista lihapasteijat 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voit tehdä myös uunipellin kokoisen lihapiirakan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lihapasteijat