Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lihapasteijat

Lihapasteijat leivotaan itse tehdystä taikinasta ja täytetään liha-riisi-kananmunaseoksella. Kiireisissä hetkissä voi hyvin napata valmistaikinan nopeuttamaan pasteijoiden leipomista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Lihapasteijat, taikina

  • 5 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 rkl vaaleaa siirappia
  • 1 ½ dl rypsiöljyä
  • 1 rkl suolaa
  • noin 12 dl hiivaleipäjauhoja

Lihapasteijat, täyte

  • 500 g keitettyä lihaa
  • 1 dl tummaa riisiä
  • 5 dl lihalientä
  • 3 kananmunaa
  • ¼ tl mauste- tai valkopippuria

Lihapasteijat, voitelu

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Lihapasteijat leivotaan helposti näin:

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.

2. Silppua liha suikaleiksi ja keitä riisit lihaliemessä. Keitä kananmunia 10 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä, kuori ja silppua. Sekoita täyteainekset.

3. Kauli taikina ohuehkoksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla, pienellä lautasella tai isolla kupilla pyöreitä taikinalevyjä. Lusikoi täytettä taikina pohjille, kostuta reunat vedellä ja ummista pasteijat puolikuun muotoon.

4. Kohota pasteijoita hetki ja voitele kananmunalla. Paista lihapasteijat 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki: Voit tehdä myös uunipellin kokoisen lihapiirakan – katso tästä kolme tapaa.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot perunaiset sienipasteijat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lihapasteijat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.