Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lihapiirakka

Peltilihapiirakka on herkku, jonka suosio on taattu. Piirakka on kotiruokien klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan, saunailtaan tai teehetkeen. Tällä perinteisellä, Kotilieden ruokatoimittajien laatimalla lihapiirakka-ohjeella onnistut taatusti!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Lihapiirakan taikina

  • 4 dl maitoa
  • 1 rkl hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 muna
  • 250 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • noin 650 g vehnäjauhoja (10 dl)

Lihapiirakan täyte

  • 2 dl riisisuurimoita
  • 4 dl keitettyä naudanlihaa tai paahdettua jauhelihaa
  • 1 kuullotettu sipuli
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Lihapiirakka leivotaan näin:

Lihapiirakka onnistuu näin helposti.

1. Kuumenna maito käden lämpöiseksi. Liuota maidon joukkoon hiiva. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina. Anna piirakkataikinan kohota vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.

2. Keitä huuhdottu riisi suolalla maustetussa vedessä. Kaada siivilään ja anna jäähtyä hieman. Keitä kananmunat ja paahda jauheliha tai jauha keitetty liha. Silppua kuoritut kananmunat haarukalla. Sekoita täytteen ainekset.

3. Jaa piirakkataikina kahteen hieman erisuureen osaan. Kauli suurempi leivinpaperiarkin kokoiseksi, muutaman millin paksuiseksi piirakkapohjaksi. Kierrä taikinalevy kaulimen ympärille ja siirrä sen varassa pellille. Levitä lihatäyte piirakkapohjalle, jätä noin 3 cm sivuilta ilman täytettä.

4. Kauli pienempi pala yhtä ohueksi levyksi ja nosta se kanneksi täytteen päälle. Voitele reunat vedellä ja käännä ne piirakan reunoiksi. Painele liitoskohta haarukalla. Voitele lihapiirakka munalla ja pistele pinta haarukalla. Paista lihapiirakka 200-asteisessa uunissa. Piirakka on kypsä noin 30 minuutissa uunin tehosta riippuen.

Katso myös nämä piirakkareseptit:

Quiche Lorraine eli kinkku-juustopiirakka Lohikulibjaka eli lohipiirakka  Pinaatti-fetapiirakka

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Venäläiset lihapiirakat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lihapiirakka

Epävarma kotikokki

Piirakka perheemme joulupöydän lemppari onnistuu aina

Kaisa 55.

Olen joskus kuullut siitä.

Vastaa käyttäjälle Kaisa 55.Peruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.