
Lihapullapelti
Lihapullapelti on helppo ja maukas arkiruoka. Yhdellä pellillä valmistuvat lihapullat ja italialaistyyliset lisukkeet samalla vaivalla. Mozzarella ja basilika viimeistelevät perheen suosikkiruoan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Lihapullapelti
- 500 g tomaatteja (esim. grillitomaatteja varsineen tai pieniä/keskisuuria luumutomaatteja)
- 1 prk vihreitä kivettömiä oliiveja (360/220 g)
- 2 rkl kapriksia
- 300 g kesäkurpitsaa tai varsiparsakaalia/parsakaalia
- 400 g sika-nautajauhelihaa
- 2 rkl pizza- tai yrttimausteseosta
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- 30 g parmesaanijuustoa raastettuna
Pinnalle
- 150 g mozzarellaa
- ½ ruukkua basilikaa
- 2 rkl balsamicoviinietikkaa
Valmistusohje
Lihapullapelti valmistuu helposti näin.
- Asettele pellille leivinpaperin päälle tomaatit, valutetut oliivit, kaprikset ja kuutioitu kesäkurpitsa tai varsiparsakaali/parsakaali.
- Muista ottaa jauheliha huoneenlämpöön pari tuntia ennen ruoanvalmistusta. Sekoita sen joukkoon yrttimausteseos, suola ja vähän mustapippuria. Ota jauhelihasta pieniä nokareita ja asettele ne pellille muiden ainesten viereen. Yhden pellin lihapullapellin idea on tehdä hommat helposti. Lihapullien ei tarvitse olla täydellisen pyöreitä. Tämä ruoka onnistuu myös lasten kanssa yhdessä kokkaamalla.
- Raasta päälle parmesaania. Paista lihapullapelti 220 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Nosta pelti uunista.
- Revi päälle mozzarellaa ja tuoretta basilikaa. Halutessasi voit pirskotella pinnalle vielä balsamicoviinietikkaa.
Katso myös Facebook-live kokkaus, joka esitettiin Kotilieden Facebook-ryhmässä 14.5.2020.
Lue myös: Kana-kaalipelti yhden pellin taktiikalla
Lue myös Anna.fi: Peltimakaronilaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lihapullapelti