Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lihapullat uunissa eli lihapullapelti

Lihapullapelti on helppo ja maukas arkiruoka. Yhdellä pellillä valmistuvat lihapullat ja italialaistyyliset lisukkeet samalla vaivalla. Mozzarella ja basilika viimeistelevät perheen suosikkiruoan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

LIhapullat uunissa eli lihapullapelti

  • 500 g tomaatteja (esim. grillitomaatteja varsineen tai pieniä/keskisuuria luumutomaatteja)
  • 1 prk vihreitä kivettömiä oliiveja (360/220 g)
  • 2 rkl kapriksia
  • 300 g kesäkurpitsaa tai varsiparsakaalia/parsakaalia
  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 2 rkl pizza- tai yrttimausteseosta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 30 g parmesaanijuustoa raastettuna

Pinnalle

  • 150 g mozzarellaa
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 2 rkl balsamicoviinietikkaa

Valmistusohje

Lihapullat uunissa valmistuvat helposti näin.

  1. Asettele pellille leivinpaperin päälle tomaatit, valutetut oliivit, kaprikset ja kuutioitu kesäkurpitsa tai varsiparsakaali/parsakaali.
  2. Muista ottaa jauheliha huoneenlämpöön pari tuntia ennen ruoanvalmistusta. Sekoita sen joukkoon yrttimausteseos, suola ja vähän mustapippuria. Ota jauhelihasta pieniä nokareita ja asettele ne pellille muiden ainesten viereen. Yhden pellin lihapullapellin idea on tehdä hommat helposti. Lihapullien ei tarvitse olla täydellisen pyöreitä. Tämä ruoka onnistuu myös lasten kanssa yhdessä kokkaamalla.
  3. Raasta päälle parmesaania. Paista italialaiset tykötarpeet ja lihapullat uunissa 220 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Nosta pelti uunista.
  4. Revi päälle mozzarellaa ja tuoretta basilikaa. Halutessasi voit pirskotella pinnalle vielä balsamicoviinietikkaa.

Katso myös Facebook-live kokkaus, joka esitettiin Kotilieden Facebook-ryhmässä 14.5.2020.

Lue myös: Kana-kaalipelti yhden pellin taktiikalla

Lue myös Anna.fi: Peltimakaronilaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lihapullat uunissa eli lihapullapelti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.