Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Lihapullat tomaattikastikkeessa vievät Välimeren tunnelmaan. Nämä lihpullat valmistuvat ilman käryä, sillä ne muhivat mehukkaiksi ja kypsiksi tomaattikastikkeen mausteisessa syleilyssä. Sambal oelek- chilitahna antaa lihapullille lempeän tulisuuden. Koristele lihapulla-annos tuoreella basilikalla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lihapullat

  • 400 g jauhelihaa
  • 4 rkl maitoa tai vettä
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 2 tl kapriksia
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • 4 rkl parmesaanijuustoa
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua basilikaa

Tomaattikastike

  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 2 dl lihalientä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl oreganoa
  • 2 tl sokeria
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • tuoretta hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

Valmista lihapullat tomaattikastikkeessa näin:

1. Valmista ensin lihapullat. Nosta kulhoon maito, korppujauhot, hienonnetut kaprikset, chilitahna, parmesaaniraaste ja kanamuna. Anna seoksen turvota noin 5 minuuttia.

2. Sekoita joukkoon jauheliha ja hienonnettu basilika. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile jauhelihasta kostutetuin käsin lihapullia.

3. Nosta kattilaan tomaattimurska ja -sose sekä lihaliemi. Mausta kastike raastetulla valkosipulinkynnellä, oreganolla, sokerilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Keitä kastiketta muutama minuutti.

4. Nosta lihapullat varovaisesti kiehuvan tomaattikastikkeen joukkoon. Keitä lihapullia miedolla lämmöllä poreillen 10 minuuttia.

Katso myös muut lihapullareseptit: Mummon lihapullat Sieni-lihapullat Aasialaiset lihapullat Anna.fi: Lihapullat Kreetan tapaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lihapullat tomaattikastikkeessa

Eijatkoon

Paska resepti. Lihapullat hajosi ja kastike paloi pohjaan. Maistui myös paskalle.

hei

Lihapullani hajosivat, se veti mieleni apeaksi.

PullaUunissa

Upeita kommentteja 🙂

Heikki V

Resepti jää kokeilematta kun sivu on niin huonosti suunniteltu. Miksi ainekset ja ohje eri välilehdellä?

torsti3

Huippuhyvä ruoka. Pullat kypsyi erinomaisesti ja pysyivät koossa. Useamman kerran jo tehty. Kaveriksi sopii kasvisgratiini.

Junior master chef

Meinasin tehdä tänään pullia. Onneksi luin kommentit ensin. Jäi tekemättä. En pidä paskan makuisesta ruuasta.

Vastaa käyttäjälle heiPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.