
Lihapullat
Perinteiset lihapullat eivät esittelyä kaipaa. Tee kerralla suurempi satsi, syö osa heti ja pakasta loput. Kilon taikinasta riittää syömistä. Erilaisilla mausteilla säväytät lihapullat aina uudenlaisiksi. Mummon lihapullien ykkösmauste on maustepippuri, se tuo mieleen lapsuudenmuistoja.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Lihapullat:
- 1 kg naudanjauhelihaa
- 400 g keitettyä, kuorittua perunaa
- 1 sipuli (50 g)
- öljyä, voita tai margariinia
- 2 kananmunaa (100 g)
- 3 dl kevytmaitoa
- 2 tl (10 g) suolaa
- valko- ja maustepippuria
Valmistusohje
Lihapullat syntyvät helposti:
- Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota rasvassa. Jauha keitetyt perunat.
- Sekoita hyvin jauheliha, perunat, sipulit, munat, maito ja mausteet.
- Paista pannulla koe-erä. Lisää mausteita tarvittaessa. Pyörittele taikinasta kylmään veteen kostutetuin käsin pieniä lihapullia.
- Paista lihapullat pannulla kypsiksi.
Jauhelihasta on moneksi, katso lisää vinkkejä:
Koska teit viimeksi lihamureketta? Näin tehdään paras jauhelihakastike Näin teet jauhaliha-perunavuoan
Anna.fi: jauheliha-juurespihvit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lihapullat