Lihapullat ja perunamuusi
Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Lihapullat

Perinteiset lihapullat eivät esittelyä kaipaa. Tee kerralla suurempi satsi, syö osa heti ja pakasta loput. Kilon taikinasta riittää syömistä. Erilaisilla mausteilla säväytät lihapullat aina uudenlaisiksi. Mummon lihapullien ykkösmauste on maustepippuri, se tuo mieleen lapsuudenmuistoja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lihapullat:

1 kg naudanjauhelihaa
400 g keitettyä, kuorittua perunaa
1 sipuli (50 g)
öljyä, voita tai margariinia
2 kananmunaa (100 g)
3 dl kevytmaitoa
2 tl suolaa (10 g)
valko- ja maustepippuria
Mainos

Valmistusohje

Lihapullat syntyvät helposti:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota rasvassa. Jauha keitetyt perunat.
  2. Sekoita hyvin jauheliha, perunat, sipulit, munat, maito ja mausteet.
  3. Paista pannulla koe-erä. Lisää mausteita tarvittaessa. Pyörittele taikinasta kylmään veteen kostutetuin käsin pieniä lihapullia.
  4. Paista lihapullat pannulla kypsiksi.

Jauhelihasta on moneksi, katso lisää vinkkejä:

luksuslihamureke
Koska teit viimeksi lihamureketta? 
Näin tehdään paras jauhelihakastike 
Näin  teet jauhaliha-perunavuoan

Anna.fi: jauheliha-juurespihvit

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lihapullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X