Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lihapullat

Perinteiset lihapullat eivät esittelyä kaipaa. Tee kerralla suurempi satsi, syö osa heti ja pakasta loput. Kilon taikinasta riittää syömistä. Erilaisilla mausteilla säväytät lihapullat aina uudenlaisiksi. Mummon lihapullien ykkösmauste on maustepippuri, se tuo mieleen lapsuudenmuistoja.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lihapullat:

  • 1 kg naudanjauhelihaa
  • 400 g keitettyä, kuorittua perunaa
  • 1 sipuli (50 g)
  • öljyä, voita tai margariinia
  • 2 kananmunaa (100 g)
  • 3 dl kevytmaitoa
  • 2 tl (10 g) suolaa
  • valko- ja maustepippuria

Valmistusohje

Lihapullat syntyvät helposti:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota rasvassa. Jauha keitetyt perunat.
  2. Sekoita hyvin jauheliha, perunat, sipulit, munat, maito ja mausteet.
  3. Paista pannulla koe-erä. Lisää mausteita tarvittaessa. Pyörittele taikinasta kylmään veteen kostutetuin käsin pieniä lihapullia.
  4. Paista lihapullat pannulla kypsiksi.

Jauhelihasta on moneksi, katso lisää vinkkejä:

luksuslihamureke

Koska teit viimeksi lihamureketta?  Näin tehdään paras jauhelihakastike  Näin  teet jauhaliha-perunavuoan

Anna.fi: jauheliha-juurespihvit

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lihapullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.