Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lihatagine manteleilla ja luumuilla

Marokkolainen tagine tarkoittaa niin ruokalajia kuin keittoastiaa, jossa se valmistetaan. Ruoka valmistuu mainiosti myös tavallisessa padassa, mikäli et omista taginea. Ohje on Marrakechista, Amal Centerin keittokurssilta. Marokossa tagine tarjotaan leivän ja salaatin kanssa, mutta suomalainen voi keittää sen seuraksi kuskusia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

  • 250-300 g luullista naudan- tai lampaanlihaa
  • 1 keskikokoinen  sipuli
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • ripaus sahramia
  • 1 tl suolaa
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl hienonnettua tuoretta korianteria
  • 1 tl hienonnettua tuorettapersiljaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1-2 dl vettä

Lisäksi

  • 8 kuivattua luumua
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • vettä
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • öljyä
  • 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

  1. Paloittele liha annospaloiksi.  Hienonna  sipuli ja levitä silppu tagine-padan pohjalle. Ripottele mausteet lihapalojen päälle. Pirskottel päälle oliiviöljyä ja lisää puolet vedestä. Sulje kansi ja kypsennä pataa joko (kaasu)liedellä miedolla lämmöllä tai 175-asteisessa uunissa 1 1/2 -2 tuntia. Tarkista nesteen määrä ja lisää vettä tarvittaessa.
  2. Pane luumut kattilaan ja lisää sen verran vettä, että luumut peittyvät. Lisää sokeri ja kaneli, keitä kunnes luumut pehmenevät ja liemi muuttuu siirapiksi.
  3. Ruskista kuorittuja manteleita öljyssä kunnes ne ruskistuvat, noin viisi minuuttia.
  4. Lisa luumut ja mantelit lähes valmiin lihapadan joukkoon.
  5. Koristele tagine paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Tarjoa tagine pitaleivän ja vihersalaatin kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lihatagine manteleilla ja luumuilla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.