Reseptit
yli 60 min
2
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Lihatagine manteleilla ja luumuilla

Marokkolainen tagine tarkoittaa niin ruokalajia kuin keittoastiaa, jossa se valmistetaan. Ruoka valmistuu mainiosti myös tavallisessa padassa, mikäli et omista taginea. Ohje on Marrakechista, Amal Centerin keittokurssilta. Marokossa tagine tarjotaan leivän ja salaatin kanssa, mutta suomalainen voi keittää sen seuraksi kuskusia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
250-300 g luullista naudan- tai lampaanlihaa
1 keskikokoinen  sipuli
1/2 tl mustapippuria
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
ripaus sahramia
1 tl suolaa
1 kanelitanko
1 tl hienonnettua tuoretta korianteria
1 tl hienonnettua tuorettapersiljaa
1/2 dl oliiviöljyä
1-2 dl vettä
Mainos

Lisäksi

8 kuivattua luumua
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
vettä
1 dl kuorittuja manteleita
öljyä
1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lihatagine manteleilla ja luumuilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X