lima-kalalasagne
Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Lime-kalalasagne

Tämä ohje on Kotilieden lukijan. Se oli yksi kymmenestä parhaasta pastareseptistä, joka osallistui Kotilieden lukijakilpailuun. Reseptin laati Anne Kiuru, Riihimäeltä. Tuomaristo luonnehti kalalasagnen makua näin: "Hyvä, vahva limen maku, joka raikastaa lohta sopivasti. Mehevä. Vihreät lasagnelevyt korostavat kerroksellisuutta. Pinnalle sulanut juustokuori on maukas."

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 täysjyvälasagnelevyä
3 pinaattilasagnelevyä

juustokastike:

50 g voita tai margariinia
0.5 dl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
200 g tuorejuustoa (esim. Italian yrtit)
yhden limen raastettu kuori
puolen limen mehu
1 tl suolaa
0.5 tl rouhittua mustapippuria

lohikastike:

300 g sitruunamarinoituja kirjolohisuikaleita (esim. Heimon Kala)
pieni pala (noin 100 g) purjoa
1 keltainen paprika
1 rkl öljyä kuullottamiseen
puolen limen mehu
0.5 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl kalafondia
0.5 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
10 tuoretta basilikanlehteä suikaloituna

Vuoan voiteluun:

öljyä

pinnalle:

2 dl juustoraastetta (esim. emmental)

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lime-kalalasagne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X