Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Limegraavattu siika

Limegraavattu siika ja makea saaristolaisleipä ovat ihania yhdessä. Itse graavattu siika saa raikkaan twistin limetistä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Limegraavattu siika

  • ½ kg siikafileetä
  • 2 rkl merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • ¼ tl rouhittua valkopippuria
  • 1 limetin kuori ja mehu

Lisäksi

  • saarisolaisleipää
  • tilliä koristeluun

Valmistusohje

Limegraavattu siika tehdään helposti näin:

1. Nypi fileistä ruodot pois.

2. Ripottele pinnalle suola, sokeri ja valkopippuri. Pese limetti hyvin ja raasta kuori fileiden päälle, purista mehu. Kääri kala tiiviiseen kääreeseen ja anna marinoitua kylmässä 1–2 vuorokautta.

3. Puhdista ylimääräinen suola pois ja viipaloi terävällä puukolla ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa limegraavattu siika saaristolaisleivän ja tillin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2018.

Maista myös näitä graavikaloja: 

Graavisiika ja sitrus-misokastike

Graavisiika ja sitrus-misokastike 

graavisiika

Graavisiikaa 

Kuusenkerkät sopivat vaikka lohen graavaukseen.

Kuusenkerkillä graavattu lohi

Anna.fi: Kantarelli-lohileivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Limegraavattu siika

Sinun täytyy kommentoidaksesi.