Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Limetti-mantelikakku

Limetti-mantelikakku saa väliin kerma-mascarponetäytettä ja tuoreita marjoja. Raikas täytekakku viimeistellään juhla-asuun tomusokerihunnulla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Taikina

  • 100 g voita
  • 100 g mantelimassaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

  • noin ½ dl laimennettua sitruunamehua

Kuorrutus

  • 3 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarponea
  • 2 dl Lime tai Lemon curdia

Koristeeksi ja väliin

  • noin 1 l vadelmia
  • noin 5 dl pensasmustikoita
  • raastettua limetin kuorta
  • tomusokeria

Valmistusohje

Limetti-mantelikakku leivotaan näin:

1. Kuumenna uuni 185-asteiseksi. Pingota leivinpaperi 18-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Vuoraa reunat leivinpaperisuikaleilla.

2. Mittaa rasva, sokeri ja mantelimassa monitoimikoneeseen. Pyöräytä muruiseksi seokseksi. Lisää munat, limetin kuori ja mehu sekä maito. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 185 asteessa noin 25 minuuttia.

3. Kumoa kakku jäähtymään ja poista leivinpaperit. Leikkaa kakku 3 levyksi. Kostuta levyt mehulla.

4. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon mascarpone ja lime- tai Lemon curd -sitruunatahna. Sekoita täyte ja levitä osa seoksesta kakkulevyjen väliin. Ripottele väliin marjoja ja kokoa kakku. Levitä lopputäyte kakun päälle, korista marjoilla. Viimeistele  limetti-mantelikakku seulomalla pinnalle tomusokeria.

Lue myös: Täytekakku kruunaa pienen ja ison juhlan – näillä neuvoilla leivot täydellisen kakun!

Lue myös Anna.fi: 9 x upea täytekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Limetti-mantelikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.