Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Limetti-mantelikakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g voita
100 g mantelimassaa
1.5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 limetin raastettu kuori ja mehu
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

noin ½ dl laimennettua sitruunamehua

Kuorrutus

3 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
2 dl Lime tai Lemon curdia

Koristeeksi ja väliin

noin 1 l vadelmia
noin 5 dl pensasmustikoita
raastettua limetin kuorta
tomusokeria

Valmistusohje

Limetti-mantelikakku saa väliin kerma-mascarponetäytettä ja tuoreita marjoja. Raikas täytekakku viimeistellään juhla-asuun tomusokerihunnulla.

1. Kuumenna uuni 185-asteiseksi. Pingota leivinpaperi 18-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Vuoraa reunat leivinpaperisuikaleilla.

2. Mittaa rasva, sokeri ja mantelimassa monitoimikoneeseen. Pyöräytä muruiseksi seokseksi. Lisää munat, limetin kuori ja mehu sekä maito. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 185 asteessa noin 25 minuuttia.

3. Kumoa kakku jäähtymään ja poista leivinpaperit. Leikkaa kakku 3 levyksi. Kostuta levyt mehulla.

4. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon mascarpone ja lime- tai Lemon curd -sitruunatahna. Sekoita täyte ja levitä osa seoksesta kakkulevyjen väliin. Ripottele väliin marjoja ja kokoa kakku. Levitä lopputäyte kakun päälle, korista marjoilla. Seulo limetti-mantelikakun pinnalle tomusokeria.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Limetti-mantelikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X