Reseptit

Limetti-marenkijäädykkeet

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 3 dl täysmaitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 3 keltuaista
  • 1 limetin mehu ja kuori
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 12 pikkumarenkia ( noin 50 g)

Valmistusohje

Limetti-marenkijäädykkeet
  • noin 8 pientä annosta
  • valmistusaika noin 30 minuuttia

+ massan jäähtymisaika 1 tunti
+ jäädykkeiden jäätymisaika 2-3
tuntia

1. Mittaa maito ja puolet sokerista (1/2 dl) kattilaan. Lisää joukkoon vaniljatanko halkaistuna. Kuumenna samalla sekoitellen, kunnes sokeri sulaa. Anna kiehahtaa. Poista vaniljatanko. Ota kattila liedeltä.
2. Yhdistä loput sokerista (1/2 dl) keltuaisiin ja vatkaa kevyesti pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaissokeriseos maitoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä kunnolla.
3. Raasta limetin kuori. Halkaise limetti ja purista sen mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Murenna marengit. Kääntele limetin mehu ja kuori sekä kermavaahto ja marenkimurut jäädykeseokseen. Jaa seos pieniin annosvuokiin, peitä kelmulla ja anna jäätyä pakastimessa vähintään muutama tunti, mielellään yön yli.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Limetti-marenkijäädykkeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.