Lindströmin lihapullat ja ruskea kastike
Lindströmin lihapullat ovat maistuva muunnos kotiruokaklassikkona tunnetuista lindströmin pihveistä. Tarjoa nämä lihapullat ruskean kastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Lindströmin lihapullat:
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 400 g naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 4–5 pientä etikkapunajuurta
- 1 maustekurkku
- 2 rkl korppujauhoja
- ripaus suolaa
- rouhittua mustapippuria
Paistamiseen:
- voita ja öljyä
Ruskea kastike:
- 2 dl lihalientä
- 1 dl kermaa
- 1 rkl soijakastiketta
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Lindströmin lihapullat ja ruskea kastike valmistuvat näin helposti:
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä pehmeäksi. Nosta kulhoon jauheliha, jäähtynyt sipuliseos ja kananmuna. Raasta joukkoon punajuuret ja maustekurkut. Lisää korppujauhe ja mausteet. Sekoita mureketaikina tasaiseksi.
2. Muotoile murekemassasta kosteilla käsillä lihapullia. Paista lihapullat voi-öljyseoksessa pannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.
3. Nosta lihapullat lämpimään uunivuokaan ja peitä foliolla. Pese pannu ja mittaa pannulle lihaliemi, kerma, soija ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Sekoita pienessä kupissa pehmeä rasva ja jauhot. Lisää suurus kastikkeen joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen kiehua vielä muutama minuutti.
Vinkki: Lindströmin lihapullat voi kypsentää myös uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Lisää reseptejä: Lindströmin pihvit Jauhelihakeitto
Lue myös Anna.fi: Punajuuri-jauhelihavuoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lindströmin lihapullat ja ruskea kastike
Oikea maku kastikkeeseen saadaan paahtamalla jauhot voissa. Sipulikin menee mukaan hetken päästä. Kun väri on oikea, lisätään neste ja muut aineet.