Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lindströmin lihapullat ja ruskea kastike

Lindströmin lihapullat ovat maistuva muunnos kotiruokaklassikkona tunnetuista lindströmin pihveistä. Tarjoa nämä lihapullat ruskean kastikkeen kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lindströmin lihapullat:

  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 4–5 pientä etikkapunajuurta
  • 1 maustekurkku
  • 2 rkl korppujauhoja
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Paistamiseen:

  • voita ja öljyä

Ruskea kastike:

  • 2 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Lindströmin lihapullat ja ruskea kastike valmistuvat näin helposti:

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä pehmeäksi. Nosta kulhoon jauheliha, jäähtynyt sipuliseos ja kananmuna. Raasta joukkoon punajuuret ja maustekurkut. Lisää korppujauhe ja mausteet. Sekoita mureketaikina tasaiseksi.

2. Muotoile murekemassasta kosteilla käsillä lihapullia. Paista lihapullat voi-öljyseoksessa pannulla kypsiksi ja kauniin ruskeiksi.

3. Nosta lihapullat lämpimään uunivuokaan ja peitä foliolla. Pese pannu ja mittaa pannulle lihaliemi, kerma, soija ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Sekoita pienessä kupissa pehmeä rasva ja jauhot. Lisää suurus kastikkeen joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen kiehua vielä muutama minuutti.

Vinkki: Lindströmin lihapullat voi kypsentää myös uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Lisää reseptejä: Lindströmin pihvit Jauhelihakeitto

Lue myös Anna.fi: Punajuuri-jauhelihavuoka

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lindströmin lihapullat ja ruskea kastike

Harvoin tarjolla

Oikea maku kastikkeeseen saadaan paahtamalla jauhot voissa. Sipulikin menee mukaan hetken päästä. Kun väri on oikea, lisätään neste ja muut aineet.

Vastaa käyttäjälle Harvoin tarjollaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.