Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukkacurd eli puolukkatahna

Laita puolukkatahna kannelliseen lasitölkkiin. Se on mainio syysherkku ja toivottu tuliainen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Puolukkacurd

  • 3 dl (200 g) (pakaste) puolukoita
  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 75 g voita
  • ½-1 tl kardemummaa

Valmistusohje

Puolukkacurd eli puolukkatahna valmistuu näin helposti:

1. Soseuta puolukat monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella mahdollisimman hienoksi soseeksi. Kuutioi voi.

2. Riko kananmunat kuumutta kestävään kulhoon ja vatkaa  munien rakenne rikki. Lisää puolukkasose ja sokeri.

3. Kypsennä sosetta koko ajan sekoittaen vesihauteessa eli pane kulho kattilaan kiehuvan veden päälle. Vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa!

4. Lisää voikuutiot puolukkaseokseen yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Kypsennä seosta niin kauan, että se  sakenee ja muistuttaa vaniljakastiketta. Tämä vie aikaa noin 10 minuuttia. Mausta tahna kardemummalla makusi mukaan.

5. Pane puolukkatahna kannelliseen lasitölkkiin tai peitä astia kelmulla. Anna tahnan jähmettyä viileässä seuraavaan päivään. Puolukkacurd säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.

Vinkki: Säilö sato purkkeihin ja pakastimeen – kokosimme parhaat vinkit säilöntään

Lue myös Anna.fi: Näin teet puolukkachutneyn


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkacurd eli puolukkatahna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.