Lingonberry Curd eli puolukkatahna

Lingonberry Curd eli puolukkatahna 

60
min
30-60 min
Laita puolukkatahna kannelliseen lasitölkkiin. Se on mainio syysherkku ja toivottu tuliainen.

Ainekset

3 dl (200 g) (pakaste) puolukoita
3 munaa
1 dl sokeria
75 g voita
1/2-1 tl kardemummaa

Valmistusohje

1. Soseuta puolukat monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella mahdollisimman hienoksi soseeksi. Kuutioi voi.

2. Riko kananmunat kuumutta kestävään kulhoon ja vatkaa  munien rakenne rikki. Lisää puolukkasose ja sokeri.

3. Kypsennä sosetta koko ajan sekoittaen vesihauteessa eli pane kulho kattilaan kiehuvan veden päälle. Vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa!

4. Lisää voikuutiot puolukkaseokseen yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Kypsennä seosta niin kauan, että se  sakenee ja muistuttaa vaniljakastiketta. Tämä vie aikaa noin 10 minuuttia. Mausta tahna kardemummalla makusi mukaan.

5. Pane puolukkatahna kannelliseen lasitölkkiin tai peitä astia kelmulla. Anna tahnan jähmettyä viileässä seuraavaan päivään. Puolukkacurd säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.

11.09.2017
Tiina Rantanen
Tiina Rantanen