Puolukkacurd eli puolukkatahna
Laita puolukkatahna kannelliseen lasitölkkiin. Se on mainio syysherkku ja toivottu tuliainen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Puolukkacurd
- 3 dl (200 g) (pakaste) puolukoita
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 75 g voita
- ½-1 tl kardemummaa
Valmistusohje
Puolukkacurd eli puolukkatahna valmistuu näin helposti:
1. Soseuta puolukat monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella mahdollisimman hienoksi soseeksi. Kuutioi voi.
2. Riko kananmunat kuumutta kestävään kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolukkasose ja sokeri.
3. Kypsennä sosetta koko ajan sekoittaen vesihauteessa eli pane kulho kattilaan kiehuvan veden päälle. Vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa!
4. Lisää voikuutiot puolukkaseokseen yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Kypsennä seosta niin kauan, että se sakenee ja muistuttaa vaniljakastiketta. Tämä vie aikaa noin 10 minuuttia. Mausta tahna kardemummalla makusi mukaan.
5. Pane puolukkatahna kannelliseen lasitölkkiin tai peitä astia kelmulla. Anna tahnan jähmettyä viileässä seuraavaan päivään. Puolukkacurd säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.
Vinkki: Säilö sato purkkeihin ja pakastimeen – kokosimme parhaat vinkit säilöntään
Lue myös Anna.fi: Näin teet puolukkachutneyn
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkacurd eli puolukkatahna