Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Linssi-kalamureke

Hauki saa kaverikseen linssejä ruokaisaan murekkeeseen. Paista kalamureke kokonaisena tai jaa se annoksiksi pienempiin uunivuokiin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 600 g fileoitua haukea
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 rkl voita
  • 3 kevätsipulinvartta
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl kalalientä
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl valkopippuria

pinnalle:

  • 0.5 dl voisulaa tai sitruunaöljyä
  • 1 dl silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

Herkullinen linssi-kalamureke valmistetaan näin:

1. Fileoi kala, ja keitä liemi ruodoista ja päästä. Tai osta valmiita fileitä ja tee kalaliemi fondista.

2. Keitä punaiset linssit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä murekeseokseksi.

4. Voitele pitkänomainen vuoka tai 6–8 pikkuvuokaa ja täytä ne murekeseoksella. Aseta vuoat vesihauteeseen uunipannulle tai -vuokaan ja kypsennä 150 asteessa 20–60 minuuttia vuoan koosta riippuen. Kopauta mureke vuoasta ja tarjoa ruohosipulilla maustetun öljyn tai voisulan ja perunoiden kanssa.

Katso myös: Kalamurekepihvit kermaviilikastikkeella ja broilerimureke

Katso myös Anna.fi: Kalapullat ja helppo hollandaisekastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Linssi-kalamureke

Sinun täytyy kommentoidaksesi.