
Linssi-kalamureke
Hauki saa kaverikseen linssejä ruokaisaan murekkeeseen. Paista kalamureke kokonaisena tai jaa se annoksiksi pienempiin uunivuokiin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
- 600 g fileoitua haukea
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 rkl voita
- 3 kevätsipulinvartta
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ sitruunan mehu
- 1 dl kermaa
- 1 dl kalalientä
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl valkopippuria
pinnalle:
- 0.5 dl voisulaa tai sitruunaöljyä
- 1 dl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
Herkullinen linssi-kalamureke valmistetaan näin:
1. Fileoi kala, ja keitä liemi ruodoista ja päästä. Tai osta valmiita fileitä ja tee kalaliemi fondista.
2. Keitä punaiset linssit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä murekeseokseksi.
4. Voitele pitkänomainen vuoka tai 6–8 pikkuvuokaa ja täytä ne murekeseoksella. Aseta vuoat vesihauteeseen uunipannulle tai -vuokaan ja kypsennä 150 asteessa 20–60 minuuttia vuoan koosta riippuen. Kopauta mureke vuoasta ja tarjoa ruohosipulilla maustetun öljyn tai voisulan ja perunoiden kanssa.
Katso myös: Kalamurekepihvit kermaviilikastikkeella ja broilerimureke
Katso myös Anna.fi: Kalapullat ja helppo hollandaisekastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Linssi-kalamureke