Linssi-kasvispata
Linssi-kasvispata säästää niin aikaa kuin lompakkoakin. Mausta pitävät huolen inkivääri, garam masala ja kurkuma. Kasviksina maistuvat puolestaan porkkana, lehtiselleri ja aurinkokuivatut tomaatit. Tunnissa valmis pataruoka hurmaa lounastajat takuuvarmasti!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Linssi-kasvispata
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 2 tl garam masala- mausteseosta
- 1 tl kurkumaa
- 1 punainen chili
- 3 lehtisellerin vartta
- 2 porkkanaa
- 3 dl vihreitä linssejä
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- noin 5 dl kasvislientä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl siirappia
Valmistusohje
Linssi-kasvispata tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita hetki öljyssä raastetun inkiväärin ja mausteiden kanssa. Hienonna chili ja paloittele lehtisellerit ja kuoritut porkkanat. Lisää kasvikset pannulle ja kääntele tovi.
2. Huuhtele linssit ja nosta pataan kasvisseoksen kanssa. Lisää paloitellut aurinkokuivatut tomaatit, kasvisliemi ja tomaattimurska. Kääntele ainekset sekaisin ja mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja siirapilla. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes linssit tuntuvat pehmeiltä. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoa linssi-kasvispata esimerkiksi raita-kastikkeen kanssa.
Lue myös: Kevyttä ja maukasta pataruokaa linsseistä – hauduta kasvisten, lampaan tai possun kera
Lue myös Anna.fi/ruoka: Linssit – kevyttä, edullista ja ravitsevaa ruokaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Linssi-kasvispata
Annoksen päälle vielä muutama fetakuutio, maistuu!