Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Linssi-porsaspata

Linssi-porsaspata on riittoisa ja helppo arkiruoka. Se syntyy possusuikaleista, punaisista linsseistä ja paprikasta. Muhevan possupadan lisukkeeksi riittää ranskankermanokare ja muutama patonkiviipale.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Linssi-porsaspata:

  • 1 rkl öljyä
  • nokare voita
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl kurkumaa
  • 300 g Rypsiporsaan kinkkusuikaleita
  • 2 dl punaisia huuhdeltuja linssejä
  • 1 punainen paprika
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 punainen chili
  • 4-5 dl hyvää kasvislientä
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta persiljaa
  • (suolaa)

Lisäksi:

  • ranskankermaa

Valmistusohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä ja siemenet ja hienonna. Kuumenna öljy ja voi padassa tai paistokasarissa. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipulimurska, chilisilppu, kurkuma ja  paprikasuikaleet. Kuullota.
  2. Lisää lihasuikaleet sekä huuhdotut linssit, tomaattimurska ja sokeri. Kypsennä hetki.
  3. Lisää chilikastike ja suurin osa kasvisliemestä. Anna padan kiehua hiljalleen, lisää nestettä tarpeen mukaan.
  4. Kypsennä pataa, kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta linssi-porsaspata mustapippurilla ja persiljasilpulla. Tarkista maku.
  5. Tarjoile linssi-porsaspadan lisänä ranskankermaa ja patonkia.

Ohje Jeremias Rantanen, Varkaus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Linssi-porsaspata

Panu

Viritin vaihtamalla porsaan suikaleet pekoniin, lisäämällä kaksi tuoretta tomaattia. Nesteen lisääminen kannattaa aloittaa minimimäärästä, sillä pata meinasi jäädä liian kosteaksi. Voisi kokeilla myös niin, että lisäisi perunaa kuutioina.

Kotiliesi Toimitus

Tuokin versio kuulostaa herkulliselta! 🙂

Olivia

Super hyvää!

Vastaa käyttäjälle Kotiliesi ToimitusPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.