
Linssibolognese
Perinteisen jauhelihan voi vaihtaa bolognesekastikkeessa linsseihin. Punaisen lihan vähentäminen ja kasvisten lisääminen ruokavalioon on myös ympäristövaikutuksiltaan merkittävä teko. Ylijääneen linssikastikkeen voi sujauttaa myös lasagnen tai tortillojen väliin tai loihtia niistä mausteilla, yrteillä ja raikkailla kasviksilla uudenlainen ateria.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Linssibolognese:
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 2 dl mustia linssejä (Beluga)
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 tl kuivattua yrttiseosta
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1 dl ranskankermaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Linssibolognese
Gud ser gud