Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Linssibolognese

Perinteisen jauhelihan voi vaihtaa bolognesekastikkeessa linsseihin. Ylijääneen linssikastikkeen voi sujauttaa myös lasagnen tai tortillojen väliin tai loihtia niistä mausteilla, yrteillä ja raikkailla kasviksilla uudenlaisen ateria.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Linssibolognese:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattisosetta
2 dl mustia linssejä (Beluga)
1 rkl fariinisokeria
2 tl kuivattua yrttiseosta
1 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 dl ranskankermaa
Mainos

Valmistusohje

Linssibolognese valmistuu näin nopeasti ja helposti.

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla hetki. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja valuta.

2. Lisää linssit pannulle mausteiden, tomaattimurskan ja -soseen kanssa. Huuhtele purkit vedellä ja lisää neste pannulle. Anna kastikkeen kiehua 20–25 minuuttia hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes linssit tuntuvat pureskeltavan pehmeiltä.

3. Lisää kastikkeen joukkoon ranskankerma. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja tarjoile pastan kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 1/2017.

Iki-ihanat linssiruoat loihdit myös näillä resepteillä:

linssi-porkkanakastike

Linssi-porkkanakastike

linssi-kasvispata

Linssi-kasvispata

masala-linssit

Masala-linssit

Ruoka.fi: Linssi-daal

Keskustelu

Kommentoi juttua: Linssibolognese

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X