Reseptit
4
Kiitos

Linssibolognaise

Perinteisen jauhelihan voi vaihtaa bolognesekastikkeessa linsseihin. Punaisen lihan vähentäminen ja kasvisten lisääminen ruokavalioon on myös ympäristövaikutuksiltaan merkittävä teko. Ylijääneen linssikastikkeen voi sujauttaa myös lasagnen tai tortillojen väliin tai loihtia niistä mausteilla, yrteillä ja raikkailla kasviksilla uudenlainen ateria.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Linssibolognese:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattisosetta
2 dl mustia linssejä (Beluga)
1 rkl fariinisokeria
2 tl kuivattua yrttiseosta
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla hetki. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja valuta.

2. Lisää linssit pannulle mausteiden, tomaattimurskan ja -soseen kanssa. Huuhtele purkit vedellä ja lisää neste pannulle. Anna kastikkeen kiehua 20–25 minuuttia hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes linssit tuntuvat pureskeltavan pehmeiltä.

3. Lisää kastikkeen joukkoon ranskankerma. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja tarjoile pastan kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 1/2017.

Iki-ihanat linssiruoat loihdit myös näillä resepteillä:

linssi-porkkanakastike

Linssi-porkkanakastike

linssi-kasvispata

Linssi-kasvispata

masala-linssit

Masala-linssit

Ruoka.fi: Linssi-daal

Keskustelu

Kommentoi juttua: Linssibolognaise

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X