Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Linssimuhennos

Linssimuhennos on maukas ja terveellinen ateria. Linssimuhennos on nopea valmistaa, noin puoli tuntia, ja se vain paranee pakastamisen ja lämmityksen seurauksena.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Linssimuhennos

  • 1 tilkka öljyä paistamiseen
  • 1 kpl pieni sipuli
  • (2 kpl valkosipulinkynttä)
  • 3 kpl porkkanaa
  • 1 tlk tomaattipyreetä
  • 1 tl Garam masala-mausteseosta
  • 3 dl linssejä
  • 1 l vettä

Valmistusohje

Linssimuhennos valmistuu näin:

1. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi tilkassa öljyä paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita garam masala sipuleiden joukkoon. 2. Kuori ja viipaloi porkkanat ja lisää kattilaan. Lisää myös tomaattimurska ja -pyree, linssit ja vesi. 3. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin puolen tunnin ajan kypsäksi. Lisää tarvittaessa vettä, jos linssimuhennos tuntuu liian paksulta.

Linssimuhennos
Linssimuhennoksen maku vain paranee pakastettaessa ja lämmitettäessä. Kuva: Seppo Saarentola

Katso myös: Linssi-kasvispata

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Linssit – kevyttä ja edullista ruokaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Linssimuhennos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.