Linssimuhennos
Linssimuhennos on maukas ja terveellinen ateria. Linssimuhennos on nopea valmistaa, noin puoli tuntia, ja se vain paranee pakastamisen ja lämmityksen seurauksena.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Linssimuhennos
- 1 tilkka öljyä paistamiseen
- 1 kpl pieni sipuli
- (2 kpl valkosipulinkynttä)
- 3 kpl porkkanaa
- 1 tlk tomaattipyreetä
- 1 tl Garam masala-mausteseosta
- 3 dl linssejä
- 1 l vettä
Valmistusohje
Linssimuhennos valmistuu näin:
1. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi tilkassa öljyä paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita garam masala sipuleiden joukkoon. 2. Kuori ja viipaloi porkkanat ja lisää kattilaan. Lisää myös tomaattimurska ja -pyree, linssit ja vesi. 3. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin puolen tunnin ajan kypsäksi. Lisää tarvittaessa vettä, jos linssimuhennos tuntuu liian paksulta.
Katso myös: Linssi-kasvispata
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Linssit – kevyttä ja edullista ruokaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Linssimuhennos