Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Linssimureke

Mehevä linssimureke on maustettu savupaprikalla, tomaatilla ja oreganolla. Annoksesta saa vegaanisen vaihtamalla ranskankerma vastaavaan kasvipohjaiseen valmisteeseen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Linssimureke

  • 5 dl kasvislientä
  • 2 ½ dl vihreitä linssejä
  • 1 porkkana
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 400 g mustapapuja säilykkeenä
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl savupaprikaa
  • ½ dl korppujauhoja pintaan

Kastike:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 200 g ranskankermaa
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Linssimureke valmistuu näin:

Linssimureke on mainio kasvissyöjän mureke.

1. Lisää linssit kiehuvaan kasvislie­meen ja keitä 20 minuuttia. Siivilöi.

2. Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Kuullota kunnes porkkana on kyp­sää. Hienonna valkosipuli. Lisää pan­nulle tomaattipyree sekä valkosipuli ja kuullota hetki.

3. Valuta pavut. Lisää linssit ja mus­tapavut sekä porkkana­sipulihöystö öljyineen tilavaan kulhoon. Mittaa joukkoon kaurahiutaleet, jauhot sekä mausteet ja sekoita tasaiseksi. So­ seuta seos sauvasekoittimella karke­aksi.

4. Levitä työpöydälle muovikelmua ja painele taikina kelmun päälle. Muotoile noin 10 senttimetriä leveä pötkö ja kääri tiivisti kelmuun. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.

5. Valmista kastike. Hienonna valko­sipulinkynnet. Kuumenna öljy katti­lassa, mittaa joukkoon tomaattipy­ree, kuullota hetki, lisää valkosipuli ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa.

6. Poista muovikelmu ja nosta linssimureke uunipellille leivinpaperin päälle. Pai­nele pintaan kerros korppujauhoja ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Levitä kastike murekkeen päälle ja paista vielä 15 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/19.

Lue myös: Miten linssejä käytetään? Poimi vinkit ja katso 6 herkullista ohjetta

Katso myös Anna.fi: Mausteinen kasvis-linssipata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Linssimureke

EveliinaN

Sisältääköhän ”400g mustapapuja säilykkeenä” sekä pavut, että säilytysliemen, vai pitääkö käytettäviä papuja olla yhteensä 400g?

Vastaa käyttäjälle EveliinaNPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.