Reseptit

Linssi-porkkanakastike

Ainekset

  • 2 dl punaisia linssejä
  • 2 rkl öljyä
  • ½-1 rkl voimakasta currya
  • 1-2 tl hienonnettua korianteria
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • ½ kasvisliemikuutiota
  • 5-6 dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl soijakastiketta
  • pari oksaa tuoretta korianteria

Valmistusohje

Linssiporkkanakastike
  • 4 annosta
  • valmistusaika 30 minuuttia
  1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli, kuori ja raasta porkkanat.
  2. Lämmitä curry öljyssä pannulla, lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota.
  3. Lisää porkkanaraaste ja kuullota hetki. Lisää 4 dl vettä. Kun vesi kiehuu, lisää kasvisliemikuutiosekä huuhdotut linssit.
  4. Hauduta 10-15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
  5. Sekoita vehnäjauho desilitraan vettä, suurusta kastike ja kypsennä 10-15 minuuttia.
  6. Lisää soijakastiketta ja tarvittaessa vettä, tarkista maku, koristele korianterilla. Tarjoa lisäkkeenä täysjyväriisiä tai perunaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Linssi-porkkanakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.