Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lintuterriini

Lintuterriini on juhlava alkuruoka, joka sopii joulun ajan tarjottaviin. Voit tehdä lintuterriinin broilerin tai kalkkunan lihasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Lintuterriini broilerista tai kalkkunasta

  • 500 g broileria tai kalkkunaa
  • 50 g voita
  • 1-2 sipulia (100 g)
  • 1.5 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja (30 g)
  • 2 tl viherpippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Lintuterriini tehdään näin:

Lintuterriini syntyy broilerin tai kalkkunan lihasta. Tähän voit käyttää valmiiksi marinoitua broileria. Poista luut ja keitä niistä tiivis liemi, jolla voit korvata osan kermasta.

  1. Kuullota hienonnettu sipuli voissa. Jäähdytä. Jauha kylmä, raaka broilerin tai kalkkunan liha monitoimikoneessa. Lisää sipulisilppu, kerma, vehnäjauhot, viherpippuria, suolaa, juustoraastetta ja kevyesti vatkatut kananmunat.
  2. Voitele uunivuoka, kypsennä vesihauteessa noin 1 1/2 tuntia.
  3. Anna jäähtyä ja kumoa jäähtyneenä tarjoiluvadille. Koristele lintuterriini tummilla viinirypäleillä, muilla hedelmillä tai tuoreilla yrteillä.

Etsitkö herkkuja joulun alkupalapöytään? Kiinnostavatko joulupöydän kylmät alkupalat tai itse tehty maksapatee ja glögiomenat

Katso myös kasvisvaihtoehto Anna.fi:n sivuilta: Juures-pähkinäterriini 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lintuterriini

Sinun täytyy kommentoidaksesi.