Reseptit
30-60 min
2

Lipstikkapasta

Tämä helppo pasta ei kaipaa kermalorauksia, sillä tuore lipstikka ja nokkonen sekä pinjansiemenet tekevät siitä tolkuttoman hyvää. Kuullota ainekset kasarissa ja kippaa sitten keitetty pasta joukkoon. Sekoita hyvin, annostele lautasille, koristele lipstikanlehdillä ja tarjoa parmesaaniraasteen kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lipstikkapasta:

0.5 l tuoretta lipstikkaa
2 dl tuoreita nokkosenlehtiä
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 dl pinjansiemeniä
1 tl suolaa
runsaasti rouhittua mustapippuria
2-3 tl kuivattua pastamaustesekoitusta (sisältää esim. basilikaa, oreganoa, chiliä)

Lisäksi:

300 g ohutta spagettia tai perhospastaa
parmesaanijuustoa raasteena

Valmistusohje

1. Ryöppää nokkoset nopeasti kiehuvassa vedessä. Leikkaa valutetut nokkoset ja lipstikka hienommaksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljyä kasarissa ja kuullota sipulit siinä. Lisää lipstikka, nokkoset ja pinjansiemenet, kääntele hetki.

3. Lisää mausteet ja tarvittaessa hieman oliiviöljyä. Voit lisätä joukkoon lopuksi myös hieman pastan keitinvettä.

4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja lisää lipstikkaseoksen joukkoon. Sekoita hyvin, annostele lautasille, koristele lipstikanlehdillä ja tarjoa parmesaaniraasteen kera.

  • Ohje: Anita Seppovaara, Jorvas

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lipstikkapasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X