Lohenmäti-napit
Rukiisesta saaristolaisleivästä, ranskankermasta ja mädistä syntyy helppo ja herkullinen suupala kalapöytään tai juhla-aterioiden alkupalaksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Munaton
Ainekset
Lohenmäti-napit:
- 100-150 g kirjolohen mätiä
- 1 pkt rukiisia saaristolaisnappeja
- 1 tlk creme fraichea
- 1 tlk kermaviiliä
- nippu tuoretta tilliä silppuna
- ½ punasipuli silppuna
- 1 rkl sitruunan mehua
- ripaus suolaa
Koristeluun:
- tuoretta tilliä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Silppua sipuli ja tilli. Sekoita kirjolohen mäti, kermaviili, creme fraiche, tilli- ja sipulisilppu, sitruunan mehu ja suola seokseksi kulhossa.
2. Asettele saaristolaisnapit tarjoilualustalle ja levitä lohenmätiseos lusikalla leipänappien päälle.
3. Koristele mädillä ja tillillä. Tarjoile kylmänä.
Katso myös: Joulupöydän kalaherkut
Katso myös: Saaristolaisleipä Nauvosta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohenmäti-napit