Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohenmäti-napit

Rukiisesta saaristolaisleivästä, ranskankermasta ja mädistä syntyy helppo ja herkullinen suupala kalapöytään tai juhla-aterioiden alkupalaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Lohenmäti-napit:

  • 100-150 g kirjolohen mätiä
  • 1 pkt rukiisia saaristolaisnappeja
  • 1 tlk creme fraichea
  • 1 tlk kermaviiliä
  • nippu tuoretta tilliä silppuna
  • ½ punasipuli silppuna
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • ripaus suolaa

Koristeluun:

  • tuoretta tilliä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja tilli. Sekoita kirjolohen mäti, kermaviili, creme fraiche, tilli- ja sipulisilppu, sitruunan mehu ja suola seokseksi kulhossa.

2. Asettele saaristolaisnapit tarjoilualustalle ja levitä lohenmätiseos lusikalla leipänappien päälle.

3. Koristele mädillä ja tillillä. Tarjoile kylmänä.

Katso myös: Joulupöydän kalaherkut

Katso myös: Saaristolaisleipä Nauvosta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohenmäti-napit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.