Reseptit
4
Kiitos

Lohi-avokadohummus flatbread

Trendikäs flatbread päällystetään avokadohummuksella ja savulohella. Lohi-avokadohummus flatbread sopii sopii perjantairuoaksi pizzan sijaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Flat bread -taikina

2 dl vettä
1 tl sokeria
½ tl suolaa
25 g hiivaa
noin 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Paistamiseen

oliiviöljyä

Avokado-hummus

1 kypsä avokado
1 prk (285/ 170 g) esikeitettyjä kikherneitä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tahinitahnaa (Urtekram)
ripaus suolaa
noin 2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

250 g savulohta
rucolasalaattia

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

2. Painele taikinaa jauhotetulla pöydällä ja kauli neljäksi, soikean muotoiseksi pitsapohjaksi. Kuumenna grillipannu tai grillin parilalevy. Sipaise pannu tai parila kevyesti oliiviöljyllä ennen leipien lisäämistä. Paista leivät yksitellen reilu kaksi minuuttia per puoli tai, kunnes leivät ovat kypsiä. Pidä lämpimänä liinan alla.

3. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi sisukset tehosekoittimeen. Lisää kikherneet liemineen sekä loput ainekset koneeseen. Aja tasaiseksi. Notkista tarvittaessa oliiviöljyllä.

4. Levitä lämpimille leiville avokadohummusta, paloiteltua savulohta ja rucolasalaattia.

Lisää reseptejä:
Savulohi-tillipiirakka
Lohihampurilaiset
Ruoka.fi: Lohileipä iltapalaksi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohi-avokadohummus flatbread

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X