Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohi-avokadohummus flatbread

Flatbread eli pannuleipä päällystettynä savulohella ja avokadohummuksella sopii iltateen kaveriksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Flatbread -taikina

  • 2 dl vettä
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 25 g hiivaa
  • noin 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä

Paistamiseen

  • oliiviöljyä

Avokado-hummus

  • 1 kypsä avokado
  • 1 prk (285/ 170 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tahinitahnaa (Urtekram)
  • ripaus suolaa
  • noin 2 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 250 g savulohta
  • rucolasalaattia

Valmistusohje

Flatbread  eli pannuleipä valmistuu näin:

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

2. Painele taikinaa jauhotetulla pöydällä ja kauli neljäksi, soikean muotoiseksi pitsapohjaksi. Kuumenna grillipannu tai grillin parilalevy. Sipaise pannu tai parila kevyesti oliiviöljyllä ennen leipien lisäämistä. Paista leivät yksitellen reilu kaksi minuuttia per puoli tai, kunnes leivät ovat kypsiä. Pidä pannuleipä lämpimänä liinan alla.

3. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi sisukset tehosekoittimeen. Lisää kikherneet liemineen sekä loput ainekset koneeseen. Aja tasaiseksi. Notkista tarvittaessa oliiviöljyllä.

4. Levitä lämpimille flatbread-leiville avokadohummusta, paloiteltua savulohta ja rucolasalaattia.

Lisää reseptejä: Savulohi-tillipiirakka Lohihampurilaiset Ruoka.fi: Lohileipä iltapalaksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohi-avokadohummus flatbread

Sinun täytyy kommentoidaksesi.