Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohi-coulibiac

Lohi–coulibiac eli lohipiiras, kätkee muhkean kuoren alle rukiin vahvistamaa riisiä, lohta tai kirjolohta, keitettyä munaa ja runsaasti tilliä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

täyte:

  • 500-600 g kirjolohta tai lohta
  • 1 dl valkoviiniä tai vettä
  • 1-2 basilika-timjamiyrttikuutiota
  • 6 dl keitettyä ruis-riisiä
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • valko- tai mustapippuria
  • 1 dl tuoretta tilliä
  • (kermaa, kalalientä)

voiteluun:

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Lohi–coulibiac leivotaan näin:

Tarvitset: yhden annoksen perunavoitaikinaa

  1. Laita kalafilee paistokasariin nahkapuoli alaspäin, lisää tilkka viiniä, vettä tai kalalientä ja ripottele kalan päälle suolaa ja pippuria. Liemeen voit lisätä yrttikuution tai tilliä. Höyrytä kala kypsäksi 8-10 minuuttia. Poista kypsästä kalasta nahka ja ruodot.
  2. Keitä ruis-riisi (raakana noin 2 dl) basilika-timjamikuution maustamassa vedessä kypsäksi. Keitä kananmunat, laita kylmään veteen ja kuori.
  3. Sekoita jäähtyneen ruis-riisin joukkoon hienonnettu tilli ja mausteeksi valko- tai mustapippuria. Jos täyte on kuivahkoa, lisää tilkka kermaa, kalalientä tai riisin keitinlientä. Siteeksi voit lisätä osan kanamunasta ja säästä loput piirakan voiteluun.
  4. Kauli perunavoitaikina jauhotetulla alustalla, sitten suoraan leivinpaperilla ohueksi, uunipellin kokoiseksi levyksi. Siirrä taikinalevy leivinpapereineen pellille.
  5. Levitä taikinalevyn keskelle riisiseosta ja kalaa kerroksittain noin 10 sentin levyiselle ja lähes pellin mittaiselle alueelle. Jätä päätyihin taikinaa näkyviin. Jaa kananmunat puolikkaiksi ja aseta ne kalapalojen ja riisin kanssa kerroksittain siten, että täyte kapenee joka kerroksella.
  6. Tasoita taikinan reunat ja käännä taikina molemmilta puolilta täytteen päälle. Ummista reunat tiiviisti. Voitele saumakohdat ja piirakka kananmunalla. Kauli taikinarippeet uudelleen, leikkaa niistä koristeita piirakan päälle ja voitele munalla.
  7. Pidä lohi–coulibiac kylmässä ennen paistamista. Pistele haarukalla muutamia reikiä pintaan. Laita piirakka 225 asteen lämpöiseen uuniin alimmalle ritilätasolle. Pienennä lämpöä loppuvaiheessa 200 asteeseen. Paista lohi-coulibiac kypsäksi, noin 30-40 minuuttia.

Katso myös: Suolaiset piirakat ja pasteijat maistuvat glögijuhlissa

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lohi-riisipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohi-coulibiac

Sinun täytyy kommentoidaksesi.