Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohijuustokakku

Lohi-juustotorttu on ylellinen herkku. Lohi ja mäti kuuluvat vauraaseen jouluun. Tätä hyydytettyä tuorejuustokakkua tarjottiin vuosituhannen vaihteen juhlapöydissä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lohi-juustokakku:

  • 400 g kevyttuorejuustoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 5 liivatelehteä
  • 1 sitruunan mehu tai 2 limetin mehu
  • valkopippuria, sitruunapippuria
  • 1 nippu tilliä
  • noin 200 g kylmäsavustettua tai graavisuolattua lohta tai kirjolohta
  • 50 g voisulaa
  • 200 g hapankorppuja
  • 1 tl vettä

Koristeeksi:

  • 100 g mätiä
  • 200 g kylmäsavustettua tai graavisuolattua lohta
  • limetin lohkoja

Valmistusohje

Lohi-juustokakku leivotaan helposti näin:

1. Pyöräytä hapankorput, vesi ja voisula muruiseksi seokseksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle.

2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista pehmenneet liivatteet vedestä ja sulata kiehuvan kuumaan sitruunamehuun.

3. Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella, lisää joukkoon liivateseos ja kermavaahto. Mausta pippurilla. Silppua tilli ja lohi. Kaada puolet juustoseoksesta vuokaan. Levitä päälle tilli ja lohi, peitä pinta juusto seoksella. Peitä vuoka ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

4. Irrota torttu vuoan reunoista veitsen tai lämpimään veteen kastellun pyyhkeen avulla. Avaa vuoka varovasti ja siirrä lohi-juustokakku tarjoiluvadille. Korista lohi-juustokakku lohiruusukkeilla, tillillä, limettilohkoilla ja mätikeoilla.

Katso myös: Lohi-voileipäkakku

Katso myös Anna.fi/ruoka: Savulohi-voileipäkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohijuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.