Reseptit
4
Kiitos

Lohi-kesäkurpitsa-saaristolaisleipälaatikko

Lohi-kesäkurpitsalaatikossa on rapea saaristolaisleipäkuori. Sen alta paljastuu kermainen täyte, johon tilli ja sitruuna tuovat kesäisen vivahteen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lohi-kesäkurpitsa-saaristolaisleipälaatikko:

1 kesäkurpitsa
1 kesäsipuli
2 sipulinvartta
600 g kirjolohta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl sitruunamehua
1 dl tilliä

Päälle

2 prk (à 120 g) smetanaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 sitruunankuori
3-4 ohutta siivua saaristolaisleipää

Valmistusohje

1. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Hienonna sipuli ja varret.

2. Nypi lohesta ruodot ja irrota nahka. Leikkaa kuutioksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

3. Voitele uunivuoka ja lado pohjalle kolmasosa kesäkurpitsaviipaleista ja sipulista, puolet lohesta ja kolmasosa tillistä. Levitä päälle taas kesäkurpitsaa, loput lohesta, sipulia ja tilliä. Lado viimeinen kerros kesäkurpitsaviipaleita ja loput tillistä.

4. Mausta smetana suolalla, mustapippurilla ja hyvin pestyllä sitruunankuorella. Levitä päälle smetana. Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita siivuja ja murenna smetanan päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 13/17.

Lisää lohiruokia:

Merimiehen kiusaus

Merimiehen kiusaus

Lohi piccata

Lohi-piccata

Grillatut_lohimedaljongit

Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit

Ruoka.fi: Lohi-perunauunimunakas

Avainsanat

Raaka-aineet:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohi-kesäkurpitsa-saaristolaisleipälaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X