Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohi-kookoskeitto

Jos olet kiireinen, kalakeiton valmistusta nopeuttavat pakastekalakuutiot. Perinteinen ruoka saa uutta makua thai-vokkivihanneksista sekä kookoksella ja limetillä maustetusta ruokakermasta. Maustetun ruokakerman sijaan, voit käyttää kookosmaitoa- tai kermaa ja maustaa keiton tilkalla limetin mehua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lohi-kookoskeitto:

  • 6-8 perunaa
  • ½ pss (250 g) pakastettuja thai-vokkivihanneksia
  • 300 g pakastettuja lohikuutioita
  • 9 dl vettä
  • 1 ½ rkl kalafondia tai 1 kalaliemikuutio
  • (4-6 limetinlehteä)
  • 1 prk (2 ½ dl) cocos & lime-ruokakermaa (Valio)
  • 100 g isoja katkarapuja
  • (suolaa)

Valmistusohje

  1. Mittaa vesi kattilaan ja laita kuumenemaan.
  2. Kuori ja kuutioi perunat. Kun vesi kiehuu, lisää liemimauste, limetinlehdet ja perunakuutiot. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
  3. Lisää pakastevihannekset ja kalat ja jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi maustettu kerma ja katkaravut. Kuumenna keitto.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohi-kookoskeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.