Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohi-kurkkurullat

Lohi-­kurkku­rullat on nopea ja helppo tarjotta­va. Rullat sopi­vat erinomaisesti alkupalaksi kuohuviinin kanssa. Kauniin värinen kirjolo­henmäti viimeistelee rullat. Rulliin kannattaa pistää cocktailti­kut, jotta ne pysyvät paremmin koossa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kurkkurullat

  • 2 kurkkua

Lohitäyte

  • 150 g lämminsavulohta
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ prk ranskankermaa (á 150 g)
  • ¼ tl suolaa
  • ½ tl sitruunapippuria
  • 2 rkl tilliä

Koristelu

  • 2-3 rkl kirjolohenmätiä
  • 2 rkl tuoretta tilliä

Valmistusohje

Lohi-kurkkurullat tehdään helposti näin.

  1. Tee ensin täyte. Hienonna 150 grammaa lämminsavulohta käsin tai haarukalla pienemmiksi. Notkista 200 grammaa maustamatonta tuorejuustoa kulhossa ja lisää puoli purkkia eli 75 grammaa ranskankermaa. Lisää lohi ja mausta 1/4 teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla teelusikallisella sitruunapippuria. Lisää kaksi ruokalusikallista hienonnettua tilliä. Laita kylmään odottamaan.
  2. Pese kaksi kurkkua. Leikkaa kurkusta juustohöylällä pituussuunnassa pitkiä siivuja. Levitä siivut leikkuulaudalle.
  3. Lusikoi lohi täytettä kurkkusiivulle ja levitä veitsellä koko matkalle, jätä reunoista vajaaksi. Rullaa toisesta päästä tiukaksi rullaksi ja pistä tikulla, ettei rulla pääse aukeamaan. Laita tarjoiluvadille, täyte ylöspäin.
  4. Koristele lohi-kurkkurullat juuri ennen tarjoilua. Laita pieni nokare mätiä rullien päälle ja koristele lohi-kurkkurullat tillillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2020.

Katso myös: Suupaloja kalasta – näitä juhlaherkkuja et voi vastustaa!

Anna.fi/ruoka: Sienisalaatti-kurkkurullat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohi-kurkkurullat

1

Vastaa käyttäjälle 1Peruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.