Reseptit
4
Kiitos

Lohi-lehtikaalilaatikko

Lohilaatikko saa raikkaan päivityksen lehtikaalista. Tähän laatikkoon käytetään keitettyjä perunoita, joten niitä kannattaa tehdä edelliselle aterialle reilusti.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lohi-lehtikaalilaatikko:

1 kg kypsiä perunoita
2 sipulia
3 rkl voita
50 g lehtikaalia
3 kananmunaa
1 1/2 dl kuohukermaa
1 pienen luomusitruunan kuoriraaste
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
500 g kylmäsavustettua lohta

Valmistusohje

1. Viipaloi kypsät ja kylmät perunat Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota se voissa pehmeäksi. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi ja anna sen lämmetä pannulla noin minuutti.

2. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää kerma. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.

3. Lado puolet perunoista vuokaan. Kaada päälle puolet muna-kerma-seoksesta. Lisää lohta ja lehtikaaliseosta. Lado päälle perunaa. Kaada loppu muna-kermaseos ja painele kädellä perunoita tiiviimmin vuokaan.

4. Paista 175 asteessa 30 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt. Koristele hienonnetulla tillillä ja kapriksilla. Tarjoa fenkoli-kurkkusalaatin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 4/19.

Lue myös: Uunilohi on helppoa kotiruokaa – 5 herkullista ohjetta

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohi-lehtikaalilaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X