Lohi-munakasrulla
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Ainekset
- 50 g margariinia
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 2.5 dl kevytmaitoa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 3 kananmunaa
leivinpaperille:
- juoksevaa margariinia
täyte:
- 250 g kylmä- tai lämminsavustettua kirjolohta
- pala purjoa
- 0.5 dl tillisilppua
- 1 dl smetanaa
- tippa tabascoa
- 0,25 tl paprikajauhetta
- 0.5 tl sitruunapippuria
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
- Valmista munakasrulla: Sulata rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää kerma ja maito. Anna seoksen kiehahtaa ja nosta pois liedeltä.
- Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita hieman jäähtyneeseen massaan keltuaiset, suola ja leivinjauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon. Voitele uunipannun kokoinen leivinpaperi juoksevalla margariinilla ja levitä seos tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Kumoa pohja öljytylle leivinpaperille.
- Tee rullan täyte. Hienonna kala, purjo ja tilli erittäin pieneksi. Lisää smetana ja mausteet. Levitä täyte jäähtyneelle munakaspohjalle, kieritä tiiviiksi rullaksi. Pane täytetty rulla jääkaappiin vetäytymään.
- Jos lämmität munakasrullan ennen tarjoamista, käytä täytteeseen lämminsavustettua kalaa ja ripottele täytteen päälle ennen rullaksi kietomista juustoraastetta.
- Jos teet lohicharlotten, käytä täytteeseen kylmäsavustettua kirjolohta.
- Jos teet munakasrullasta pieniä cocktailpaloja, pyöritä täytetty munakaslevy rullaksi vain levyn puoleenväliin. Leikkaa levy kahtia ja kiedo munakaslevyn toisesta puolesta toinen, tiukka ja ohut rulla leivinpaperin avulla.
- Rullan voi pakastaa. Ota se tarjoamista edeltävänä iltana jääkaappiin sulamaan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohi-munakasrulla