Reseptit
30-60 min
15

Lohi-munakasrulla

Ainekset

Lisää kauppalistalle
50 g margariinia
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kuohu- tai vispikermaa
2.5 dl kevytmaitoa
0.5 tl suolaa
0.5 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa

leivinpaperille:

juoksevaa margariinia

täyte:

250 g kylmä- tai lämminsavustettua kirjolohta
pala purjoa
0.5 dl tillisilppua
1 dl smetanaa
tippa tabascoa
0,25 tl paprikajauhetta
0.5 tl sitruunapippuria
1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

  1. Valmista munakasrulla: Sulata rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää kerma ja maito. Anna seoksen kiehahtaa ja nosta pois liedeltä.
  2. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita hieman jäähtyneeseen massaan keltuaiset, suola ja leivinjauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon. Voitele uunipannun kokoinen leivinpaperi juoksevalla margariinilla ja levitä seos tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Kumoa pohja öljytylle leivinpaperille.
  4. Tee rullan täyte. Hienonna kala, purjo ja tilli erittäin pieneksi. Lisää smetana ja mausteet. Levitä täyte jäähtyneelle munakaspohjalle, kieritä tiiviiksi rullaksi. Pane täytetty rulla jääkaappiin vetäytymään.
  • Jos lämmität munakasrullan ennen tarjoamista, käytä täytteeseen lämminsavustettua kalaa ja ripottele täytteen päälle ennen rullaksi kietomista juustoraastetta.
  • Jos teet lohicharlotten, käytä täytteeseen kylmäsavustettua kirjolohta.
  • Jos teet munakasrullasta pieniä cocktailpaloja, pyöritä täytetty munakaslevy rullaksi vain levyn puoleenväliin. Leikkaa levy kahtia ja kiedo munakaslevyn toisesta puolesta toinen, tiukka ja ohut rulla leivinpaperin avulla.
  • Rullan voi pakastaa. Ota se tarjoamista edeltävänä iltana jääkaappiin sulamaan.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohi-munakasrulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X