Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohi piccata

Lohi piccata vie kielen mennessään. Italialainen klassikkoruoka kanaa piccata toimii myös lohen kanssa. Kapriksista ja sitruunasta tulee ihanan pikantti maku.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lohi-piccata:

  • 0,8 kg norjalaista lohta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • öljyä ja voita paistamiseen

Kermakastike

  • 3 dl kermaa
  • 3 sitruunaa
  • 2 rkl kapriksia
  • ½ tl suolaa

Päälle

  • ½ dl tuoretta persiljaa

Lisäksi

  • pastaa

Valmistusohje

Lohi piccata tehdään helposti näin:

1. Nypi lohesta ruodot pois. Huuhtele kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa annospaloiksi. Sekoita jauhojen joukkoon suola ja pippuri. Pyöritä lohipalat jauhoissa. Paista lohet ensin nahkapuoli alaspäin öljyn ja voin seoksessa noin 4 minuuttia per puoli. Laita sivuun odottamaan.

2. Pese pannu. Kaada pannulle kerma, kahden sitruunan mehu ja kaprikset. Keitä kokoon noin 3 minuuttia. Mausta suolalla. Lisää lohipalat ja ohueksi viipaloitu sitruuna. Kuumenna kastike kiehuvaksi niin, että lohipalat kuumenevat. Lisää lopuksi hienonnettu persilja. Tarjoile valitsemasi pastan kanssa.

Lisää reseptejä: Lohivokki Lime-kalalasagne Ruoka.fi: Lohi-pastakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohi piccata

Heikko esitys

Aivan liikaa sitruunaa. Itse laitoin vain 1,5 sitruunaa eli puolet vähemmän kuin ohjeessa ja kermakastike oli silti syömäkelvottoman hapan

terkutitaliasta

Miksi suomi-tuunauksissa aina lisätään kermaa ??? Kyllä sitä saa hyvää ilmankin. Italialaiseen Piccata di Pollo – reseptiin ei kerma kuulu, sitruuna ja kaprikset kylläkin.

remi

huomenta

Vastaa käyttäjälle terkutitaliastaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.