Lohi piccata
Lohi piccata vie kielen mennessään. Italialainen klassikkoruoka kanaa piccata toimii myös lohen kanssa. Kapriksista ja sitruunasta tulee ihanan pikantti maku.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Lohi-piccata:
- 0,8 kg norjalaista lohta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- öljyä ja voita paistamiseen
Kermakastike
- 3 dl kermaa
- 3 sitruunaa
- 2 rkl kapriksia
- ½ tl suolaa
Päälle
- ½ dl tuoretta persiljaa
Lisäksi
- pastaa
Valmistusohje
Lohi piccata tehdään helposti näin:
1. Nypi lohesta ruodot pois. Huuhtele kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa annospaloiksi. Sekoita jauhojen joukkoon suola ja pippuri. Pyöritä lohipalat jauhoissa. Paista lohet ensin nahkapuoli alaspäin öljyn ja voin seoksessa noin 4 minuuttia per puoli. Laita sivuun odottamaan.
2. Pese pannu. Kaada pannulle kerma, kahden sitruunan mehu ja kaprikset. Keitä kokoon noin 3 minuuttia. Mausta suolalla. Lisää lohipalat ja ohueksi viipaloitu sitruuna. Kuumenna kastike kiehuvaksi niin, että lohipalat kuumenevat. Lisää lopuksi hienonnettu persilja. Tarjoile valitsemasi pastan kanssa.
Lisää reseptejä: Lohivokki Lime-kalalasagne Ruoka.fi: Lohi-pastakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohi piccata
Aivan liikaa sitruunaa. Itse laitoin vain 1,5 sitruunaa eli puolet vähemmän kuin ohjeessa ja kermakastike oli silti syömäkelvottoman hapan
Miksi suomi-tuunauksissa aina lisätään kermaa ??? Kyllä sitä saa hyvää ilmankin. Italialaiseen Piccata di Pollo – reseptiin ei kerma kuulu, sitruuna ja kaprikset kylläkin.
huomenta