
Lohivoileipäkakku
Lohivoileipäkakku saa makua ja ruokaisuutta kylmä- ja lämminsavulohesta. Tällä ohjeella valmistat juhliisi komean klassisen lohivoileipäkakun.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
Lohivoileipäkakku
- 12 vehnälesepaahtoleipäviipaletta
- 6 ruispaahtoleipäviipaletta
Kostutus
- 1 ¾ dl maitoa tai sitruunavettä
Täyte
- 200 g kylmäsavulohta
- 200 g lämminsavulohta
- 1 nippu tilliä
- 400 g ranskankermaa
- 600 g ruohosipulituorejuustoa
- ½ dl sitruunamehua
- musta- ja valkopippuria
Kuorrutus
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g ranskankermaa
Koristelu
- tuorekurkkua
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 120 g kylmäsavulohta
- 150 g lämminsavulohta
- salaatinlehtiä
- 1 sitruuna
Valmistusohje
Lohivoileipäkakku tehdään helposti näin:
1. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Hienonna lämminsavulohi.
2. Hienonna tilli. Sekoita tillisilppu, ranskankerma, tuorejuusto, sitruunamehu ja pippurit. Jaa seos kahteen kulhoon.
3. Sekoita toiseen kulhoon kylmäsavulohi ja toiseen lämminsavulohi.
4. Leikkaa leivistä ohuelti reunat pois. Asettele tarjoilulautaselle tiiviisti vierekkäin kuusi vehnälesepaahtoleipää (2 x 3). Kostuta leipäviipaleet maidolla tai sitruunavedellä.
5. Levitä päälle ensimmäinen kalatäyte. Lado sen päälle ruispaahtoleivät ja kostuta. Lisää toinen kalatäyte sekä kanneksi loput vehnäleseleivät. Kostuta.
6. Lohivoileipäkakku saa tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
7. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma ja levitä seos kakun pinnalle. Tasoita lohivoilepäkakun reunat huolellisesti.
Vinkki: Lohivoileipäkakku sopii mainiosti yo-juhlien ja valmistujaisten buffet-pöytään. Katso kuvalliset ohjeet lohi-voileipäkakun koristelemiseen täältä.
Lue myös Anna.fi: Voileipäkakku on juhlapöytien suosikki – näillä vinkeillä onnistut!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohivoileipäkakku