Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohibagelit

Lohibagelit maistuvat brunssilla tai lounaaksi. Avokadotahna, marinoidut kurkkuviipaleet ja ripaus chiliä takaavat makuilotulituksen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Lohibagelit

  • 2 avokadoa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ tl chiliä
  • ½ kurkkua
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 6 bagelia
  • 200 g kylmäsavulohta viipaleina

Valmistusohje

Lohibagelit tehdään helposti näin:

1. Murskaa kaksi avokadoa haarukalla ja sekoita joukkoon sata grammaa maustamatonta tuorejuustoa. Mausta tahna yhdellä ruokalusikallisella sitruunamehua, puolikkaalla teelusikallisella suolaa, 1/4 teelusikallisella mustapippuria ja 1/4 teelusikallisella chiliä.

2. Leikkaa puolikas kurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita puoli teelusikallista suolaa ja yksi teelusikallinen sokeria sekä kaksi ruokalusikallista valkoviinietikkaa. Kääntele seos kurkkuviipaleisiin. Anna maustua vartti.

3. Halkaise kuusi bagelia. Täytä lohibagelit avokadotahnalla, kurkuilla ja kylmäsavulohiviipaleilla.

Vinkki! Leivo bagelit itse – katso tästä helppo ohje!

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2022.

Lue myös: Paras bagel eli vesirinkeli valmistuu helposti – näillä vinkeillä leivot parhaat bagelit!

Lue myös Anna.fi: Bagelit ja sitruunamarinoitu graavilohi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohibagelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.