Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohiburgeri

Tämä lohiburgeri-resepti on peräisin kuuluisalta ruotsalaiselta keittokirjailijalta ja ruokatoimittajalta, Anna Bergenströmiltä. Lohiburgeri maistuu maukkaan kastikkeen, hillosipulien, sipulirenkaiden ja salaatin kanssa.

Ainekset

Lohiburgeri:

  • 250 g lohifileetä
  • ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • ½ tl suolaa
  • valko- tai mustapippuria
  • 1 rkl voita tai oliiviöljyä tai puoliksi molempia

Valmistusohje

Lohiburgeri Anna Bergenströmin tapaan valmistuu näin:

  1. Kiehauta vesi ja suola. Laita lohipala kypsymään. Hauduta hyvin miedolla lämmöllä kannen alla 8 minuuttia. Jäähdytä liemessään. Kaada keitinliemi pois.
  2. Poista nahka ja ruodot ja soseuta kala kulhossa haarukalla karkeaksi. Hienonna salottisipuli.
  3. Sekoita kalan joukkoon sipulisilppu, korppujauhot ja kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kostuta kädet kylmään veteen ja muotoile seoksesta kolme pihviä. Kuumenna pannulla niukassa rasvassa. Paista molemmin puolin 3 minuuttia. Pienennä lämpöä.
  5. Halkaise pehmeä kotisämpylä ja kokoa leivän väliin salaatinlehtiä, lohipihvi, kurkkuviipaleita ja ohuiksi renkaiksi leikattua punasipulia. Lisäksi sopivat hillosipulit, pienet maustekurkut, sitruunalohko, sitruunatimjamin oksa ja yrteillä maustettu jogurtti tai Lammassaaren kastike.
  6. Nauti lohiburgeri heti.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Grillatut kalahampurilaiset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohiburgeri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.