Lohihampurilainen
Lohihampurilainen on niin kesäinen herkku! Se sopii saunailtaan, nautittavaksi laiturinnokassa tai huikopalana juhlien yöruokalajina. Se saa makua tillikastikkesta, kapriksista ja kurkku-sipulisalaatista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Lohihampurilainen
- 8 hampurilaissämpylää
Lohihampurilainen, pihvit
- 1 kg nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
- 3 rkl kapriksia
- 1 ½ rkl sinappia
- ¼ tl suolaa
- 1 kananmuna
Lohihampurilainen, paistaminen
- voita
Lohihampurilainen, tillikastike
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 4 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl kurkku-sipulisalaattia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl makeaa sinappia
- ¼ tl sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
Lohihampurilainen valmistuu helposti näin:
1. Paloittele lohifilee ja nosta palat monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää kaprikset, sinappi, suola ja kananmuna. Aja massaksi.
2. Sekoita kastikeainekset ja anna maustua pihvien paiston ajan. Paista muurikalla tai lettupannulla pihvejä noin 3 minuuttia molemmin puolin.
3. Paahda sämpylät ja täytä salaatilla, lohipihveillä ja tillikastikkeella.
Lue myös: 6 x mehevä hampurilainen
Lue myös Anna.fi: Kalahampurilaiset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohihampurilainen