Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohihampurilainen

Lohihampurilainen on niin kesäinen herkku! Se sopii saunailtaan, nautittavaksi laiturinnokassa tai huikopalana juhlien yöruokalajina. Se saa makua tillikastikkesta, kapriksista ja kurkku-sipulisalaatista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Lohihampurilainen

  • 8 hampurilaissämpylää

Lohihampurilainen, pihvit

  • 1 kg nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 ½ rkl sinappia
  • ¼ tl suolaa
  • 1 kananmuna

Lohihampurilainen, paistaminen

  • voita

Lohihampurilainen, tillikastike

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 4 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl kurkku-sipulisalaattia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl makeaa sinappia
  • ¼ tl sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

Lohihampurilainen valmistuu helposti näin:

1. Paloittele lohifilee ja nosta palat monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Lisää kaprikset, sinappi, suola ja kananmuna. Aja massaksi.

2. Sekoita kastikeainekset ja anna maustua pihvien paiston ajan. Paista muurikalla tai lettupannulla pihvejä noin 3 minuuttia molemmin puolin.

3. Paahda sämpylät ja täytä salaatilla, lohipihveillä ja tillikastikkeella.

Lue myös: 6 x mehevä hampurilainen

Lue myös Anna.fi: Kalahampurilaiset

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohihampurilainen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.