Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohihyytelö

Lohihyytelö on juhlava tarjottava. Tilli, yhdistelmä graavi- ja kylmäsavulohta tuo hyytelöön mukavan vivahteen. Tilli ja sitruuna raikastavat kokonaisuuden.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Lohihyytelö

  • 300-500 g kirjolohta (puoliksi graavia ja puoliksi kylmäsavustettua)
  • 7 kpl liivatelehteä
  • 6 dl kuohukermaa
  • noin 3 rkl sitruunan mehua
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • ¼ tl mustapippuria

koristeeksi:

  • 1-2 kpl sitruunaa viipaleina
  • ¼ ruukku tilliä
  • (250 g kirjolohenmätiä)

Valmistusohje

Lohihyytelö valmistuu helposti näin:

1. Lohihyytelö syntyy kirjolohesta tai lohesta.

2. Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia.

3. Hienonna ruodottomat kirjolohipalat esimerkiksi monitoimikoneessa tai veitsellä leikaten.

4. Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi.

5. Kuumenna sitruunamehu. Purista käsin liivatelehdistä vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan mehuun, mutta älä keitä seosta.

6. Vuoraa vähintään 1,5 litran vetoinen vuoka kelmulla ja voitele vielä kelmu rypsiöljyllä. Sekoita jauhettu kala, liivateseos ja kermavaahto. Mausta hienoksi leikatulla tillillä ja mustapippurilla ja kaada lohiseos vuokaan. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

7. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele esimerkiksi sitruunaviipaleilla ja tillillä. Lohihyytelö muuttuu todella juhlavaksi tarjottavaksi, kun käytät koristeena mätiä.

Vinkki: Etsitkö kalaherkkuja joulupöytään? Kokosimme tarjolle parhaat herkut joulun kalapöytään.

Lue myös Anna.fi: Kylmäsavulohesta loihdit niin nopeat arkiruoat kuin juhlapöydän tarjottavatkin – kokeile näitä resepti-ideoita


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohihyytelö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.