Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kylmäsavulohijuustokakku

Lohijuustokakku on juhlien suosikkiherkku. Pikkelöidyt kuusenkerkät ja mäti koristavat kakun juhlavaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Kylmäsavulohijuustokakku

  • 5 liivatelehteä
  • ½ rkl sitruunamehua
  • 2 rkl vettä
  • 3 ½ dl kuohukermaa
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 200 g kirjolohenmätiä
  • 2 rkl tillisilppua
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1/3 tl rouhittua valkopippuria
  • ¼ tl suolaa

Pikkelöidyt kuusenkerkät

  • 2 dl kuusenkerkkiä
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • ½ dl sokeria

Koristelu

  • 400 g kypsiä katkarapuja (sulatettu ja valutettu hyvin)
  • 50 g mätiä

Valmistusohje

Kylmäsavulohijuustokakku tehdään helposti näin:

1. Liota viisi liivatelehteä kylmässä vedessä pehmeiksi viiden minuutin ajan. Kuumenna puoli ruokalusikallista sitruunamehua ja kaksi ruokalusikallista vettä kiehuvaksi ja liota puristetut liivatteet nesteeseen.

2. Vatkaa 3,5 desilitraa kuohukermaa löysäksi vaahdoksi. Sekoita kerma ja 300 grammaa maustamatonta tuorejuustoa.

3. Pilko 250 grammaa kylmäsavulohta pieniksi kuutioiksi.

4. Sekoita kerman ja juuston joukkoon liivateseos, hienonnettu kala, 200 grammaa kirjolohenmätiä, kaksi ruokalusikallista hienonnettua tilliä, pieni punasipuli hienonnettuna, 1/3 teelusikallinen rouhittua valkopippuria ja 1/4 teelusikallinen suolaa. Sekoita hyvin ja kaada seos kelmulla vuorattuun hyydykevuokaan.

5. Nosta lohikakku jääkaappiin hyytymään yön yli.

6. Sekoita pienessä kannellisessa kulhossa omenaviinietikka, vesi ja sokeri. Sulje purkki ja ravista. Anna sokerin liueta. Lisää kuusenkerkät ja ravista vielä kerran. Anna maustua pari minuuttia . Poimi kuusenkerkät kakun koristeeksi.

7. Nosta lohijuustokakku tarjolle ja koristele juuri ennen tarjoilua. Täytä kakun kuoppa katkaravuilla ja lisää koristeeksi vielä muutama lusikallinen mätiä ja kuusenkerkät.

Ohje on julkaistu Kotilieden Ihana Kesä -erikoislehdessä 2022.

Lue myös: Suolainen juustokakku on juhlien kestosuosikki – näillä ohjeilla onnistut!

Lue myös Anna.fi: Kylmäsavulohesta loihdit niin nopeat arkiruoat kuin juhlapöydän tarjottavatkin – kokeile näitä resepti-ideoita

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kylmäsavulohijuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.