Reseptit
30-60 min
6

Lohikiusaus

Kotiruokien kunkku on mehevä ja kermainen lohikiusaus. Tuore tilli ja sitruuna ovat sen salaisuus. Tätä pitää saada säännöllisin väliajoin. Todellista lohturuokaa! Ohje toimii myös tuoreesta perunasta. Kokeile myös viipaleina lohilaatikon tapaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
800 g ruodotonta ja putsattua kirjolohifileetä
1 kg pakaste peruna-sipulisekoitusta (kotimaista)
2 rkl tuoretta tilliä
1 tl suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
2 kananmunaa
(luomu)sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

  1. Voitele uunivuoka öljyllä tai voilla.
  2. Leikkaa kala pieniksi paloiksi. Levitä uunivuokaan kerroksittain peruna-sipulisekoitusta, tillisilppua, kalaa sekä suolaa ja pippuria.
  3. Sekoita kerman joukkoon kaksi munaa ja raastettu sitruunan kuori. Kaada neste vuokaan ja paista 220-asteissa uunissa noin 50 minuuttia. 

Avainsanat

Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohikiusaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X