Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohikiusaus

Kotiruokien kunkku on mehevä ja kermainen lohikiusaus. Tuore tilli ja sitruuna ovat sen salaisuus. Kyseessä on todellinen lohturuoka, jota pitää saada säännöllisin väliajoin. Herkullinen lohikiusaus valmistuu vikkelästi pakaste-altaasta löytyvästä peruna-sipulisekoituksesta, mutta ohje toimii myös tuoreesta perunasta. Kokeile lohikiusausta myös viipaleina lohilaatikon tapaan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Lohikiusaus

  • 800 g ruodotonta ja putsattua kirjolohifileetä
  • 1 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
  • 2 rkl tuoretta tilliä
  • 1 tl suolaa
  • musta- tai valkopippuria myllystä
  • 3 ½ dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

Lohikiusaus valmistuu helposti näin:

  1. Voitele uunivuoka öljyllä tai voilla.
  2. Leikkaa kala pieniksi paloiksi. Levitä uunivuokaan kerroksittain peruna-sipulisekoitusta, tillisilppua, lohta sekä suolaa ja pippuria.
  3. Sekoita kerman joukkoon kaksi munaa ja raastettu sitruunan kuori. Kaada neste vuokaan ja paista lohikiusaus kypsäksi 220-asteissa uunissa. Aikaa kuluu noin 50 minuuttia.

Lue myös: Helposti hyvää – 3 x kiusaus

Lue myös Anna.fi: Fetagratinoitua lohta ja uunifenkolia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohikiusaus

Raija-

Tietääkseni teiltä
Pitäisi voida tilata näytenumero. Mistä osoitteesta?

Lilianna

Tosi kova että tuo salaisuudeksi mainostettu sitruuna kyllä pilasi koko ruuan, perheestä kukaan ei pystynyt syömään. Jättäkää se kokonaan pois, ilman olisi varmasti maukasta.

Maukasta!

Todella hyvä ja helppo resepti, ehdottomasti tehdään toistekin. Tilli ei ole omaan makuun, joten jäi pois.

Vastaa käyttäjälle LiliannaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.