Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Lohikulibjaka eli lohipiirakka

Lohikulibjaka on klassikko, joka ei esittelyjä kaipaa. Riisillä, lohella sekä kananmunalla täytetty piirakka on ruokaisa herkku niin vieraille tarjottavaksi kuin vaikkapa lounasevääksikin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
2 ½ dl vettä
15 g tuoretta hiivaa
1 ½ tl suolaa
150 g pehmeää voita

Täyte

2 dl puuroriisiä
600 g lohta
suolaa ja valkopippuria
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
50 g 50 g voita
1 dl silputtua tilliä

Voiteluun

1 kananmuna

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut taikina-ainekset ja alusta taikina. Anna kohota puoli tuntia.

2. Pane riisit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä 15 minuuttia. Kaada siivilään ja anna jäähtyä.

3. Keitä kananmunat, anna jäähtyä ja silppua ne jäähtyneen riisin joukkoon.

4. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi, mausta suolalla ja pippurilla.

5. Sulata voi, lisää joukkoon tilli ja sekoita tillivoi riisiin.

6. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja kauli se uunipannun kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Levitä riisiseos keoksi taikinalevyn puolikkaalle, peitä pinta lohiviipaleilla ja nosta taikinalevyn toinen puolikas täytteen päälle. Ummista reunat ja voitele piirakka munalla. Paista uunissa 220 asteessa 30 minuuttia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohikulibjaka eli lohipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X