Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohikulibjaka

Lohikulibjaka on klassikko, joka ei esittelyjä kaipaa. Riisillä, lohella sekä kananmunalla täytetty piirakka on ruokaisa herkku niin vieraille tarjottavaksi kuin vaikkapa lounasevääksikin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Lohikulibjaka, taikina

  • 8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 2 ½ dl vettä
  • 15 g tuorehiivaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 150 g pehmeää voita

Täyte

  • 2 dl puuroriisiä
  • 600 g lohta
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 50 g voita
  • 1 dl silputtua tilliä

Voitelu

  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Lohikulibjaka leivotaan helposti näin:

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut taikina-ainekset ja alusta taikina. Anna kohota puoli tuntia.

2. Pane riisit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä 15 minuuttia. Kaada siivilään ja anna jäähtyä.

3. Keitä kananmunat, anna jäähtyä ja silppua ne jäähtyneen riisin joukkoon.

4. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi, mausta suolalla ja pippurilla.

5. Sulata voi, lisää joukkoon tilli ja sekoita tillivoi riisiin.

6. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja kauli se uunipannun kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Levitä riisiseos keoksi taikinalevyn puolikkaalle, peitä pinta lohiviipaleilla ja nosta taikinalevyn toinen puolikas täytteen päälle. Ummista reunat ja voitele piirakka munalla.

7. Paista lohikulibjaka uunissa 220 asteessa 30 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohikulibjaka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.