Reseptit
Kiitos

Lohimedaljongit ja uuniperunat

Lohimedaljongit ovat pikaruokaa. Nämä yrtti-vuohenjuustotäytteiset kirjolohimedaljongit kypsyvät uunissa seitsemässä minuutissa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lohimedaljongit ja uuniperunat:

Rosamunda-perunaa
öljyä, suolaa
4 kpl kirjolohimedaljonkia
suolaa, pippuria, sitruunamehua
100 g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl kuivattua timjamia, rakuunaa ja basilikaa

tai

2 rkl vastaavia hienonnettuja tuoreyrttejä

Valmistusohje

  1. Pese ja puolita uuniperunat. Voitele leikkauspinnat öljyllä ja mausta suolalla. Lado perunat leivinpaperin päälle pellille ja siirrä 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Valmistele tällä välin uuniin lisättäviksi myös lohimedaljongit.
  2. Mausta lohimedaljongit kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita haarukan avulla pehmeään vuohenjuustoon tuorejuustoa ja yrttimausteita. Nosta lusikalla tai pursota seosta jokaisen medaljongin päälle.
  3. Siirrä kalapalat perunoiden seuraksi pellille ja jatka kypsentämistä seitsemisen minuuttia, kunnes kala kypsyy.
  4. Tarjoa jäljelle jäänyt vuohenjuustoseos uuniperunoiden kastikkeena. Lisäksi sopii raikas salaatti.

Lue myös: 7 salaattia syksyyn

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohimedaljongit ja uuniperunat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X