Lohimedaljongit ja uuniperunat
Yrtti-vuohenjuustotäytteiset kirjolohimedaljongit kypsyvät uunissa seitsemässä minuutissa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Lohimedaljongit ja uuniperunat:
- Rosamunda-perunaa
- öljyä, suolaa
- 4 kpl kirjolohimedaljonkia
- suolaa, pippuria, sitruunamehua
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 tl kuivattua timjamia, rakuunaa ja basilikaa
tai
- 2 rkl vastaavia hienonnettuja tuoreyrttejä
Valmistusohje
Lohimedaljongit ja uuniperunat valmistuvat näin:
- Pese ja puolita uuniperunat. Voitele leikkauspinnat öljyllä ja mausta suolalla. Lado perunat leivinpaperin päälle pellille ja siirrä 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Valmistele tällä välin uuniin lisättäviksi myös kirjolohimedaljongit.
- Mausta kirjolohimedaljongit kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita haarukan avulla pehmeään vuohenjuustoon tuorejuustoa ja yrttimausteita. Nosta lusikalla tai pursota seosta jokaisen medaljongin päälle.
- Siirrä kalapalat perunoiden seuraksi pellille ja jatka kypsentämistä seitsemisen minuuttia, kunnes lohi kypsyy.
- Käytä jäljelle jäänyt vuohenjuustoseos uuniperunoiden kastikkeena. Lohimedaljongit maistuvat uuniperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa yhtä hyvin arkena kuin juhla-aterialla.
Vinkit: Katso myös, Uunikala on suomalaisten lempiruokaa – poimi parhaat reseptit
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen teriyaki-lohi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohimedaljongit ja uuniperunat