Lohimousse
Lohimousse, lohiviettelys, lohiröra....suositulla kalaherkulla on monta nimeä. Se sopii yhtä hyvin juhlapöytään alkupalaksi kuin uuniperunoiden täytteeksi. Lohimoussen parina maistuvat ruisleipä ja saaristolaisleipä oman maun mukaan. Viettelyksen salaisuus on graavilohen ja kylmäsavulohen yhdistelmä. Tarjoa lohimousse jouluna tai juhannuksena. Keräät varmat kehut!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Munaton
Ainekset
Lohimousse
- 1 pieni punasipuli
- 200 g kylmäsavulohta
- 200 g graavilohta
- 150 g ranskankermaa
- 1 dl tilliä
- 2 rkl sitruunamehua
- ¼ tl mustapippuria
Koristelu
- 3 rkl ruohosipulia
Tarjoilu
- 10 ruisleipäviipaletta
Valmistusohje
Lohimousse tehdään helposti näin:
- Kuori ja hienonna pieni punasipuli. Isommasta sipulista riittää puolikas.
- Leikkaa 200 grammaa kylmäsavulohta ja 200 grammaa graavilohta pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita 150 grammaan ranskankermaa sipulit ja kalakuutiot. Lisää yksi desilitra hienonnettua tilliä, kaksi tai kolme ruokalusikallista sitruunamehua ja muutama rouhaisu mustapippuria myllystä. Sekoita mousse tasaiseksi.
- Jaa lohimousse kymmenelle leipäviipaleelle. Ripottele leipien pinnalle ruohosipulia tai tilliä.
Vinkki! Ranskankerman tilalle voit hyvin vaihtaa smetanan tai tuorejuuston. Jos haluat kevyemmän moussen, kokeile kermaviiliä.
Vinkki! Kalan tilalle sopii mainiosti kylmäsavustettu poro ja muut vastaavat leikkeleet. Kokonaan vegaanisen moussen voit tehdä savutofusta. Kurkkaa myös vegaanisen skagenröran ohje!
Lue myös: Lohi-kurkkurullat lämminsavulohesta
Lue myös Anna.fi: Herkullinen lohitahna
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohimousse
Namnam,tulee tehtyä pöhnämunia joihin laitan tuommoista täytettä.