
Lohipiirakka
Lohipiirakka saa väriä ja makua tillistä, joka sopii hyvin lohen kaveriksi. Keitetyn kananmunan murut viimeistelevät lohipiirakan. Ota talteen herkullinen resepti!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Lohipiirakan pohja:
- 100 g voita
- 1 dl juustoraastetta
- 3 dl hiivaleipäjauhoja
- ½ dl vettä
Lohipiirakan täyte:
- 250 g tuoretta, graavisuolattua tai kylmäsavulohta
- 2 kananmunaa
- 1 dl kevytkermaa
- ¼ tl valkopippuria
- 200 g tillituorejuustoa
- 1 dl tuoretta tilliä
Pinnalle
- 3 keitettyä kananmunaa
Valmistusohje
Lohipiirakka tehdään helposti näin:
1. Nypi voi, juustoraaste ja jauhot muruseokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Anna jähmettyä 10 minuuttia kylmässä ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Asettele kalaviipaleet vuokaan.
3. Sekoita munat, kerma, juusto ja tilli. Kaada seos vuokaan. Paista lohipiirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa 20-30 minuuttia.
4. Keitä kananmunia kymmenisen minuuttia, kuori ja silppua haarukalla. Ripottele kananmunahaketta lohipiirakan pinnalle tarjolle tuotaessa.
Katso lisää herkullisten suolaisten piirakoiden reseptejä:
7 herkullista suolaisen piirakan reseptiä juhlapöytään Pizzapiiraat kahdella täytteellä Blonditiinan sipulipiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohipiirakka