Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohipiirakka

Lohipiirakka saa väriä ja makua tillistä, joka sopii hyvin lohen kaveriksi. Keitetyn kananmunan murut viimeistelevät lohipiirakan. Ota talteen herkullinen resepti!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Lohipiirakan pohja:

  • 100 g voita
  • 1 dl juustoraastetta
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • ½ dl vettä

Lohipiirakan täyte:

  • 250 g tuoretta, graavisuolattua tai kylmäsavulohta
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kevytkermaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 200 g tillituorejuustoa
  • 1 dl tuoretta tilliä

Pinnalle

  • 3 keitettyä kananmunaa

Valmistusohje

Lohipiirakka tehdään helposti näin:

1. Nypi voi, juustoraaste ja jauhot muruseokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Anna jähmettyä 10 minuuttia kylmässä ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Asettele kalaviipaleet vuokaan.

3. Sekoita munat, kerma, juusto ja tilli. Kaada seos vuokaan. Paista lohipiirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa 20-30 minuuttia.

4. Keitä kananmunia kymmenisen minuuttia, kuori ja silppua haarukalla. Ripottele kananmunahaketta lohipiirakan pinnalle tarjolle tuotaessa.

Katso lisää herkullisten suolaisten piirakoiden reseptejä:

7 herkullista suolaisen piirakan reseptiä juhlapöytään Pizzapiiraat kahdella täytteellä Blonditiinan sipulipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.