Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohitahna

Lohitahna sekoitetaan graavilohesta ja tuorejuustosta. Se maistuu erityisen hyvin uusien perunoiden kanssa tai ruisleivän päällä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lohitahna

  • 400 g graavilohta tai kylmäsavulohta
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 3 rkl tilliä
  • 1 rkl karhunlaukanlehtiä (ramlök)

Valmistusohje

Lohitahna tehdään helposti näin:

  1. Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi.
  2. Sekoita kala ja tuorejuusto monitoimikoneessa tahnaksi. Lisää joukkoon silputtua tilliä.
  3. Tarjoa lohitahna varhaisperunoiden kanssa tai leivän päällisenä. Tahnasta voi tehdä myös karhunlaukan lehteen käärittyjä nyyttejä.Vinkki! Karhunlaukka on saaristossa kasvava villisipuli, jonka suipot lehdet muistuttavat kielonlehtiä. Se on hyvin kotipuutarhassa kasvava maustekasvi. Lue lisää karhunlaukasta.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohitahna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.