Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohivokki

Nopeat vokkiruoat ovat kiireisen kokin pelastus. Tämä lohivokki valmistuu 30 minuutissa. Se tehdään seesaminsiemenissä pyöritellyistä lohimedaljongeista, parsakaalista ja porkkanasta. Lohivokki saa makua tuoreesta inkivääristä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lohimedaljongit:

  • 4 lohimedaljonkia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 1 dl seesaminsiemeniä

Vihannesvokki:

  • 1 (300 g) parsakaali
  • 1 salaattisipuli tai punasipuli
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 palsternakka
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3-4 rkl valmista vokkikastiketta

Lisäksi:

  • täysjyvänuudeleita
  • korianteria

Valmistusohje

1. Sivele lohimedaljonkien pintaan öljyä ja mausta pinnat suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Kääntele lohet seesaminsiemenissä. Nosta syrjään odottamaan.

2. Paloittele parsakaalin nuput ja varret. Kypsennä parsakaalinpalat kevyesti mikrossa kuvun alla noin minuutin ajan. Suikaloi sipuli ja raasta inkivääri. Kuori ja paloittele palsternakka ja porkkanat pieniksi. Kääntele ensin vokkipannulla sipuleita ja inkivääriä öljyssä. Lisää hetken päästä joukkoon palsternakat ja porkkanat ja anna kypsyä hetken aikaa. Lisää parsakaalit ja vokkikastike ja anna ainesten lämmetä.

3. Paista lohimedaljongit teflonpintaisella pannulla keskilämmöllä ensin avonainen puoli alaspäin. Käännä ja paista lohet juuri ja juuri kypsiksi.

4. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Nosta nuudelit vokkiin ja kääntele kasviskastikkeen kanssa kevyesti sekaisin. Tarjoile paistettujen lohimedaljonkien ja hienonnetun korianterin kanssa.

Katso myös: Kevyet vokkiruoat pursuavat kasviksia – 6 maukasta ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohivokki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.