Reseptit
alle 30 min
4

Lohivokki

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 lohimedaljonkia
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
1 dl seesaminsiemeniä

Vihannesvokki:

1 (300 g) parsakaali
1 salaattisipuli tai punasipuli
pala tuoretta inkivääriä
1 palsternakka
2 porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
3-4 rkl valmista vokkikastiketta

Lisäksi:

täysjyvänuudeleita
korianteria

Valmistusohje

1. Sivele lohimedaljonkien pintaan
öljyä ja mausta pinnat suolalla ja
rouhitulla valkopippurilla. Kääntele
lohet seesaminsiemenissä. Nosta
syrjään odottamaan.

2. Paloittele parsakaalin nuput ja
varret. Kypsennä parsakaalinpalat
kevyesti mikrossa kuvun alla noin
minuutin ajan. Suikaloi sipuli ja
raasta inkivääri. Kuori ja paloittele
palsternakka ja porkkanat pieniksi.
Kääntele ensin vokkipannulla
sipuleita ja inkivääriä öljyssä.
Lisää hetken päästä joukkoon
palsternakat ja porkkanat ja anna
kypsyä hetken aikaa. Lisää parsakaalit
ja vokkikastike ja anna
ainesten lämmetä.

3. Paista lohimedaljongit teflonpintaisella
pannulla keskilämmöllä
ensin avonainen puoli alaspäin.
Käännä ja paista lohet juuri ja juuri
kypsiksi.

4. Kypsennä nuudelit pakkauksen
ohjeen mukaan ja valuta. Nosta
nuudelit vokkiin ja kääntele kasviskastikkeen
kanssa kevyesti sekaisin.
Tarjoile paistettujen lohimedaljonkien
ja hienonnetun korianterin
kanssa.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohivokki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X