Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Lohta ja bataattimuusia intialaisittain on vaivaton arkiruoka, jolle intialaiset mausteet antavat uutta makua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lohi:

700 g lohta
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl vaaleaa siirappia
1.5 tl Garam masala-mausteseosta
0.5 tl savustettu paprikajauhetta
1 tl suolaa

Intialainen bataattimuusi

800 g bataattia
25 g voita
1 tl Garam masala -mausteseosta
ripaus suolaa ja chilijauhetta

Lisäksi

pakasteherneitä

Valmistusohje

1. Valmista ensin bataattimuusi. Kuori ja paloittele bataatit. Keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi, noin 15 minuuttia.

2. Leikkaa lohi nahkoineen annospaloiksi. Pirskottele pintaan sitruunamehu ja valuta päälle siirappi. Ripottele pinnalle mausteet.

3. Kypsennä lohipalat 225-asteisten grillivastusten alla noin 10 minuuttia tai, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin pintaan.

4. Valuta bataateista liemi talteen ja soseuta ne. Lisää ensin voinokare ja mausteet ja sitten keitinlientä, kunnes muusi on sopivan pehmeää. Tarjoile annoksen lisänä keitettyjä pakasteherneitä.

Kokeile myös muita mausteisia reseptejä:
Samettinen porkkanakeitto
Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
Intialainen munakoisosalaatti
Ruoka.fi: Porkkanahalva

 

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X