
Lohta ja bataattimuusia intialaisittain
Lohta ja bataattimuusia intialaisittain on vaivaton arkiruoka, jolle intialaiset mausteet antavat uutta makua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Lohi:
- 700 g lohta
- puolikkaan sitruunan mehu
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- 1.5 tl Garam masala-mausteseosta
- 0.5 tl savustettu paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
Intialainen bataattimuusi
- 800 g bataattia
- 25 g voita
- 1 tl Garam masala -mausteseosta
- ripaus suolaa ja chilijauhetta
Lisäksi
- pakasteherneitä
Valmistusohje
1. Valmista ensin bataattimuusi. Kuori ja paloittele bataatit. Keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi, noin 15 minuuttia.
2. Leikkaa lohi nahkoineen annospaloiksi. Pirskottele pintaan sitruunamehu ja valuta päälle siirappi. Ripottele pinnalle mausteet.
3. Kypsennä lohipalat 225-asteisten grillivastusten alla noin 10 minuuttia tai, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin pintaan.
4. Valuta bataateista liemi talteen ja soseuta ne. Lisää ensin voinokare ja mausteet ja sitten keitinlientä, kunnes muusi on sopivan pehmeää. Tarjoile annoksen lisänä keitettyjä pakasteherneitä.
Kokeile myös muita mausteisia reseptejä: Samettinen porkkanakeitto Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna Intialainen munakoisosalaatti Ruoka.fi: Porkkanahalva
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohta ja bataattimuusia intialaisittain
Missä vaiheessa chili ja garam masala lisätään