lohta ja bataattimuusia intialaisittain Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Lohta ja bataattimuusia intialaisittain on vaivaton arkiruoka, jolle intialaiset mausteet antavat uutta makua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Lohi:

  • 700 g lohta
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 1.5 tl Garam masala-mausteseosta
  • 0.5 tl savustettu paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa

Intialainen bataattimuusi

  • 800 g bataattia
  • 25 g voita
  • 1 tl Garam masala -mausteseosta
  • ripaus suolaa ja chilijauhetta

Lisäksi

  • pakasteherneitä

Valmistusohje

1. Valmista ensin bataattimuusi. Kuori ja paloittele bataatit. Keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi, noin 15 minuuttia.

2. Leikkaa lohi nahkoineen annospaloiksi. Pirskottele pintaan sitruunamehu ja valuta päälle siirappi. Ripottele pinnalle mausteet.

3. Kypsennä lohipalat 225-asteisten grillivastusten alla noin 10 minuuttia tai, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin pintaan.

4. Valuta bataateista liemi talteen ja soseuta ne. Lisää ensin voinokare ja mausteet ja sitten keitinlientä, kunnes muusi on sopivan pehmeää. Tarjoile annoksen lisänä keitettyjä pakasteherneitä.

Kokeile myös muita mausteisia reseptejä: Samettinen porkkanakeitto Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna Intialainen munakoisosalaatti Ruoka.fi: Porkkanahalva

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Soppamees

Missä vaiheessa chili ja garam masala lisätään

Sinun täytyy kommentoidaksesi.