Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Louhisaaren juoma

Louhisaaren juoma on kesäjuomien aatelia. Se valmistuu mustaherukanlehdistä. Juoma on saanut nimensä Maskussa sijaitsevan Mannerheimin synnyinkartanon, Louhisaaren linnan mukaan. Juoma tunnetaan myös nimellä Marskin sima tai marsalkka, sillä sitä teki aikoinaan Carl Gustaf Emil Mannerheimin äiti. Ota talteen helppo klassikkojuoman ohje!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Louhisaaren juoma eli Marskin sima

  • 5 l vettä
  • 4 l mustaherukanlehtiä
  • 25 g sitruunahappoa
  • 500 g sokeria (tai vähemmän, oman maun mukaan)
  • (kivennäisvettä)

Valmistusohje

Louhisaaren juoma eli Marskin juoma valmistuu helposti näin:

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kaada se huuhdeltujen herukanlehtien päälle. Lisää sitruunahappo ja sekoita. Peitä astia kannella ja anna juoman tekeytyä 12 tuntia.

2. Siivilöi lehdet pois sideharsokankaan läpi. Lisää sokeri.

3. Louhisaaren juoma on heti valmista. Voit laimentaa juoman makeutta kivennäisvedellä. Juomaa voi käyttää juomasekoituksiin ja pakastaa.

Ohje on Marttaliiton Martan kesäkirjasta.

Vinkki! Tällä ohjeella syntyy 5 litraa Louhisaaren juomaa. Katso myös, miten haudutat teetä oman puutarhan antimista

Lue myös Anna.fi: Näin teet ihanan hellejuoman, raparperisiman


Kommentoi

Kommentoi juttua: Louhisaaren juoma

Sinun täytyy kommentoidaksesi.